עוגת פטל הפוכה חגיגית במיוחד
תבנית בקוטר 24 ס"מ
עוגת פטל בחושה הפוכה
עוגת פטל חגיגית בקלי קלות.
עוגות בחושות אלה העוגות שאני "מיישרת" באופן תמידי ומכינה בכל שבוע ככה שיעמדו ל"יישור" של כל בני המשפחה.
נראה קצת מסובך – תוספת הפטל היא בתחתית אותה מכינים בכמה דקות.
עוגת רושם בחושה מושלמת.
עוגות בחושות אלה העוגות שאני "מיישרת" באופן תמידי ומכינה בכל שבוע ככה שיעמדו ל"יישור" של כל בני המשפחה.
נראה קצת מסובך – תוספת הפטל היא בתחתית אותה מכינים בכמה דקות.
עוגת רושם בחושה מושלמת.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומניחים שתי שכבות של נייר אפייה חתוך לעיגול תואם בתחתית. מסדרים את הפטל בצפיפות כאשר ראש הפטל פונה לנייר. מפזרים מעל 100 גר' סוכר באחידות.
- בקערה מיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר כ 4-5 דקות עד שהחמאה מבהירה מעט. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שנטמעות בבלילה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה , שקדים, גרידת תפוז, ריווין ומיץ תפוזים ומערבבים רק עד שהכול מתאחד לבלילה אחידה ולא מעבר.
- מעבירים את הבלילה בעדינות מעל הפטל הקפוא באופן אחיד ואופים כשעה ורבע או עד שהעוגה יציבה במרכז.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף פטל באוכמניות, דובדבנים או במיקס פירות יער. אפשר כמובן להשתמש גם בפירות יער טריים.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה