עוגת זברה
לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
עוגת זברה בציפוי שוקולד חלב
בחושה חגיגית, פשוטה להכנה, שנראית תמימה מבחוץ – ומקושטת לעילא מבפנים.
כל כך פשוט להכין את הזברה אפילו יותר מעוגת שיש.
ברגע שחותכים זו עוגה שקוצרת מחמאות!
אני מאוהבת בטריקים כאלה שמשפרים בשניות או מראה העוגה. מחלקים את הבלילה לשנים ומכאן נכל כל כך פשוט!
סרטון הדגמה ממש כאן למטה.
בציפוי גנש שוקולד חלב שמבחינתי זה הגנש שכולם אוהבים!!
כל כך פשוט להכין את הזברה אפילו יותר מעוגת שיש.
ברגע שחותכים זו עוגה שקוצרת מחמאות!
אני מאוהבת בטריקים כאלה שמשפרים בשניות או מראה העוגה. מחלקים את הבלילה לשנים ומכאן נכל כל כך פשוט!
סרטון הדגמה ממש כאן למטה.
בציפוי גנש שוקולד חלב שמבחינתי זה הגנש שכולם אוהבים!!
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
- שמים בקערת המערבל עם וו הקצפה את הקמח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, השמן ומשקה ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים מחצית מהעיסה לקערה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים לעיסה אחידה.
- יוצקים את שתי העיסות, הבהירה והכהה, למרכז תבנית, בהדרגה: 3-2 כפות מהעיסה הבהירה, מעליה 3-2 כפות מעיסה הבהירה, מעליה שוב מהעיסה הבהירה וחוזר חלילה עד גמר העיסות.
- אופים 50-45 דקות, עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מוציאים ומניחים לצינון כ-20 דקות. מעבירים למקרר.
- הציפוי: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו, מחממים בערבוב תמידי עד שהשוקולד נמס לגמרי 3-4 דקות..
- מחלצים את העוגה הקרה מהתבנית ויוצקים עליה את הציפוי. מחליקים אותו על פני העוגה בעזרת מרית, ומאפשרים לו לזלוג על הדפנות באופן חופשי. מגישים.
טיפ ממיכל:
לגרסת פרווה : מחליפים את החלב בחלב סויה או חלב שקדים, יוצא נפלא. את השוקולד מחליפים לשוקולד מריר.
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל