בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת דבש בציפוי קרנץ שקדים

אינגליש קייק באורך כ 35 ס"מ

עוגת דבש בציפוי עקיצת הדבורה

היתרון של עוגת דבש שהיא תמיד יוצאת רכה במיוחד בגלל כמות הדבש בעוגה.
נוסיף לזה ציפוי שנאפה עם העוגה, מן קרמל על בסיס דבש ושקדים.
עוגה חגיגית פשוטה להכנה שהיא מעדן!!!
עוגת דבש הכי משודרגת שיש.

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן מחממים יחד את מרכיבי הקרנץ מלבד השקדים ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה ומוסיפים את השקדים. מערבבים ומורידים מהאש.
  2. מחממים תנור ל 165 מעלות טורבו. משמנים תבניות אפייה ומכסים את הבסיס בנייר אפייה.
  3. יוצקים את הקרנץ בבסיס התבנית על נייר האפייה. מעבירים למקפיא ל כ 10 דקות או עד שמתייצב מעט.
  4. בקערת גדולה טורפים יחד ביצים וסוכר כדקה מוסיפים דבש ותה. מערבבים קלות. מוסיפים קמח , אבקת אפייה, קמח שקדים, קינמון ושמן. מערבבים היטב עד שהבלילה הופכת אחידה ולא מעבר. יוצקים את הבלילה על הקרנץ.
  5. אופים כ 55 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. מצננים כ 10 דקות.

טיפ ממיכל:

גם ללא הקרנץ זו עוגת דבש נהדרת

המרכיבים

לעוגה

  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 כוס דבש 240 גרם
  • 1 כוס תה חזק 240 מ״ל( מ 2-3 שקיות)
  • 3/4 כוס שמן קנולה ( 180 מ״ל)
  • 1/2 2 כוסות קמח ( 350 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כף קמח שקדים ( אם רוצים )
  • 1/2 כפית קינמון

 

לקרנץ שקדים

  • 1/4 מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית ( 60 מ״ל)
  • 60 גרם חמאה או מרגרינה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 2/3 כוס שקדים פרוסים ( כ 65 גרם)
גלילה לראש העמוד