עוגת גבינת שמנת פרורים עם דובדבנים
תבנית בקוטר 22-24 ס"מ
עוגת גבינת שמנת פרורים
גם לגם זה קורה?
כדי להקליל את העוגה וליצור עוגה מרעננת יותר הוספתי שני טעמים : תפוז ודובדבנים.
יצאה עוגה מופלא, יציבה ומרשימה שממש מומלץ לנסות בחג!
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים בתבנית קפיצית בנייר אפייה בבסיס. טובלים פתי בר בחלב ומסדרים בצפיפות בבסיס במידה הצורך חותכים מעט את העוגיות כך שנוצר בסיס מלא לעוגה. מכניסים את יתרת פרורי הפתי בר למעבד מזון מפעילים כדקה עד שהפרורים הופכים כמעט לפרורים. מערבבים בקערה את פרורי הפתי בר, החמאה והסוכר היטב. מעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות או עד הפרורים מזהיבים מעט. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
2. בקערת מיקסר ובמהירות גבוה מקציפים את שני מכלי השמנת, קליפת תפוז והסוכר עד שהשמנת הופכת וקצפת יציבה.
3. מעבירים את שני מכלי הגבינה לקערה בינונית. בכוס מערבבים מיץ תפוזים וג'לטין בעזרת מזלג וממתינים כדקה עד שהמים יספגו בג'לטין. מחממים כחצי דקה במיקרוגל ומערבבים שוב כדי לבדוק שכל הגושים נעלמו. מוסיפים לגבינה תוך כד הקצפה קלה. מקפלים את הגבינה אל הקצפת עד שנוצר מוס אחיד מוסיפים את הדובדבנים וממשיכים לקפל כמה קיפולים בודדים. שופכים את המוס אל התבנית . מצננים כחצי שעה במקרר .מפזרים מעל העוגה את פרורי הפתי בר האפויים ומעבירים למקרר לשעתיים או עד שהעוגה מתייצבת.
4. להגשה בעזרת סכין חדה משחררים את השולים ופותחים את התבנית הקפיצית ומגישים.
טיפ ממיכל:
1. אפשר לגמרי להחליף את הדובדבנים בפטל או מבחר פירות אדומים.
2. אפשר להחליף את הג'לטין באינסטנט פודנג וניל: מורידים את הג'לטין ומיץ התפוזים ומחליפים בשתי שקיות אינסטנט וניל שמקציפים כשתי דקות עם הגבינה. מומלץ להקפיא את העוגהה לגמרי 3-4 שעות ולהפשיר שעה במקרר לפני ההגשה.
המרכיבים
לתחתית ולציפוי
• 250 גר' עוגיות פתי בר עלית
• 1 כוס חלב
• 100 גרם חמאה מומסת
• 3כפות סוכר
למילוי
• 2 חבילות גבינת 9% (500 גרם)
• 2 מכלי שמנת מתוקה (1/2 ליטר)
• 1 כוס סוכר
• שקיות ג'לטין (14 גרם ג'לטין)
• קליפה מגוררת מחצי תפוז
• ½ כוס מיץ תפוזים
• 250 גר' דובדבנים מגולענים ומסוננים מקופסא / אפשר גם קפואים מופשרים ומסוננים (אם רוצים)