עוגת גבינה בעיטור פירות יער
תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ
עוגת גבינה צבעונית לשבועות
אני מטורפת על עוגות גבינה !!! בעבורי זה קינוח קליל ומרענן לאורך כל השנה וכמובן שהכי הכי בשבועות. בניתי עוגה עם נגיעות חמוצות של פירות יער שמקשטות את העוגה ונותנות לה ייחוד ומוסיפות לטעם.
בעוגה הזו לא מקציפים את הביצים במיקסר – את המלית מערבבים קלות (ערבוב ידני בלבד) כך שההכנה פשוטה ואין מקום לטעויות.
שופכים את הבלילה מעל לבסיס והגובה הראשוני של העוגה לפני הכניסה לתנור הוא גם הגובה הסופי כמעט כך שאפשר לדמיין מראש איך תראה העוגה לפני שמכניסים אותה לתנור.
בגלל שמעלות התנור יחסית נמוכות בסוף האפייה אין אפשרות כמעט לאפות יותר מידי וככל שהעוגה יציבה יותר היא פחות תאבד מגובהה במהלך הצינון.
קיצורי דרך לעוגת גבינה ללא מאמץ: אפשר לגמרי לוותר על הבסיס ואפילו על הקישוט ואז זו בעצם עוגת גבינה נפלאה וקלילה ממש ללא מאמץ.
בעוגה הזו לא מקציפים את הביצים במיקסר – את המלית מערבבים קלות (ערבוב ידני בלבד) כך שההכנה פשוטה ואין מקום לטעויות.
שופכים את הבלילה מעל לבסיס והגובה הראשוני של העוגה לפני הכניסה לתנור הוא גם הגובה הסופי כמעט כך שאפשר לדמיין מראש איך תראה העוגה לפני שמכניסים אותה לתנור.
בגלל שמעלות התנור יחסית נמוכות בסוף האפייה אין אפשרות כמעט לאפות יותר מידי וככל שהעוגה יציבה יותר היא פחות תאבד מגובהה במהלך הצינון.
קיצורי דרך לעוגת גבינה ללא מאמץ: אפשר לגמרי לוותר על הבסיס ואפילו על הקישוט ואז זו בעצם עוגת גבינה נפלאה וקלילה ממש ללא מאמץ.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
- התחתית: שמים את הביסקוויטים במעבד מזון עם להב המתכת וטוחנים לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים למרקם בצקי אחיד, ומעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס באופן אחיד.
- אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מתייצב ומזהיב קצת. מוציאים מהתנור ומצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים לצינון במקרר עד לשימוש .
- הבלילה: שמים את כל המרכיבים בקערה וטורפים במטרפה, למרקם אחיד. מאחסנים במקרר עד לאפייה .
- הציפוי: קוצצים בבלנדר או מעבד מזון את פירות היער עם הסוכר ו-1/4 כוס המים למשחה אחידה, ומעבירים דרך מסננת דקה לסיר קטן . מבשלים על להבה 6-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך ובועות הרתיחה הופכות גדולות יותר וצפופות יותר.
מסירים מהלהבה ומניחים לצינון כ-10 דקות בטמפרטורת החדר. - מחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצקים את הבלילה על התחתית המצוננת, ויוצקים את הציפוי בטיפות גדולות על פני הבלילה ועוברים דרך הטיפות בסכין כדי ליצור דוגמת קווים א-סימטרית.
- אופים 15 דקות. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 30-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת לגמרי במרכז. מכבים ומשאירים את העוגה לצינון בתנור סגור 1/2 שעה עד שעה. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות. העוגה נשמרת במקרר 4-3 ימים במקרר.
צילום: בועז לביא
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: לאישה