עוגת גבינה ושוקולד אפויה זברה
20-24 ס"מ
עוגת גבינה אפויה זברה ושיש
עוגת גבינה קרמית ללא הקצפות בשני טעמים מופלאים.
מזכיר בראוניז גבינה רק הרבה יותר קרמי ועדין.
עוגת שיש מהממת שמסתירה בתוכה דוגמת זברה.
קלי קלות!!!
מזכיר בראוניז גבינה רק הרבה יותר קרמי ועדין.
עוגת שיש מהממת שמסתירה בתוכה דוגמת זברה.
קלי קלות!!!
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
- שמים בקערה מיקסר עם וו הקצפה את החמאה והסוכר מקציפים לקרם אחיד ורך. מוסיפים את הביצים ומערבלים כדקה. מוסיפים את הגבינות הווניל, פודינג וקמח ומערבלים לקרם אחיד.
- בסיר קטן ( או במיקרוגל בפולסים של חצי דקה) ממיסים שוקולד עם חלב תוך כדי ערבוב. כשהשוקולד נמס מוסיפים קקאו ומערבבים. מורידים מהאש ומשהים בטמפרטורת החדר.
- מפרידים מבלילת הגבינה קצת פחות ממחצית (כ 600 גרם) ומערבבים בעדינות עם השוקולד עד שנוצרת בלילה אחידה. מקבלים שתי בלילות כהה ובהירה.
- יוצקים למרכז התבנית בהדרגה את שתי הבלילות, הבהירה והכהה: 3-2 כפות מהבלילה הבהירה, מעליה 3-2 כפות מהבלילה הכהה, מעליה שוב מהבלילה הבהירה וחוזר חלילה עד גמר הבלילות. יוצרים עם מזלג או קיסם בפני העוגה דוגמת שיש.
- אופים כ 70 דקות עד שהעוגה מתייצבת לגמרי במרכז. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי עוד כ-30 דקות. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות. מגישים קר.
טיפ ממיכל:
1. כמובן שזו בלילה נהדרת רק כעוגת גבינה אפויה ללא הגיוון עם השוקולד.
2. אפשר להכין את העוגה יומיים לפני אפילו. היא יציבה ולא מגירה נוזלים בגלל טכניקת הקצפה חמאה וסוכר בתחילת הכנת בלילת הגבינה.
3. ככול שהתבנית קטנה יותר העוגה כמובן גבוהה יותר.
המרכיבים
- 120 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר ( 200 גרם)
- 250 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
- 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- 1/2 חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות קמח לבן או קמח תפוחי אדמה ( 50 גרם)
- 4 ביצים L או 5 ביצים M
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 100 גרם שוקולד מריר חתוך לטבליות
- 1/3 כוס חלב
- 2 כפות קקאו
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל