עוגת בננה בציפוי גנש שוקולד
לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 22-24 ס"מ
עוגת בננות מהירה בציפוי שוקולד
עוגת בחישה קלה ומהירה בשילוב טעמים מנצח בננה שוקולד.
יוקרתית בזכות התבנית כמובן!
בילדותי זו הייתה התבנית הקבועה בבית לעוגות בחושות ועוגות שמרים.
לא זוכרת שלאימא שלי הייתה בכלל תבנית אינגליש קייק,
נראה לי שהיא היא הגיע לישראל מגרמניה מצוידת בסט תבניות קוגלהוף מהודרות.
יוקרתית בזכות התבנית כמובן!
בילדותי זו הייתה התבנית הקבועה בבית לעוגות בחושות ועוגות שמרים.
לא זוכרת שלאימא שלי הייתה בכלל תבנית אינגליש קייק,
נראה לי שהיא היא הגיע לישראל מגרמניה מצוידת בסט תבניות קוגלהוף מהודרות.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (180 מעלות). בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר במהירות גבוהה כשתי דקות או עד שמבהירה מעט. מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים את הקמח, קינמון , מלח, בננה והיוגורט ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה ולא מעבר (ערבוב ארוך יגרום לעוגה להיות דחוסה יותר).
2. מעבירים לתבנית ואופים כ 50-55 דקות .בודקים ע"י קיסם שיוצא יבש ממרכז העוגה.
3. לציפוי בסיר קטן ממיסים טבליות שוקולד עם שמנת על חום נמוך כ 5 דקות עד שנמס לגמרי.
4. יוצקים את השוקולד באופן חופשי מעל לעוגה כך שייזל באופן טבעי לצדדים.
5. נשמר 4 ימים במקרר.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה