בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת בז'ה של סבתא שלי

לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ (מומלץ קפיצית)

טארט גבוה של פירות קיץ ומרנג

סבתא שלי קראה לזה עוגת בז’ה, אני קוראת לזה טארט קיץ חלומי.
מרנג שקדים אוורירי, שמזכיר מרציפן אבל עם קלילות של קיץ,
שימוש נפלא לכל פירות הקיץ שהתעייפו במקרר.
זו עוגה נוסטלגית שנראית חגיגית, אבל לגמרי מתאימה לכל יום בשבוע.
הפעם, מתכון שהוא לגמרי מהלב.
יאללה, לכו להכין. יש לכם הכול בבית.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו או 180 רגיל. משמנים תבנית אפייה.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק פריך אחיד כ 3 דקות ולא מעבר.
  3. מעבירים לתבנית ובעזרת האצבעות מהדקים לבסיס ולדפנות את הבצק הרך בעובי אחיד. דק אך לא דק מידי. מעבירים למקפיא ל 10 דקות לפחות.
  4. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה חלבונים כדקה עד שמתנפחים. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף כשתי דקות עד שנוצר מרנג יציב. מוסיפים שקדים וקורנפלור ומקפלים לחלבונים . מוסיפים פירות קיץ ומקפלים שוב עד שהכול מתערבב ואחיד.
  5. ממלאים את המילוי בתבנית מעל הבצק הפריך ומישרים את פני העוגה בעזרת מרית. אופים 40-45 דקות או עד שהעוגה הזהיבה ויציבה למגע במרכז. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומגישים. אפשר לעטר באבקת סוכר.

המרכיבים

לבצק

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 1 כוסות קמח ( 210 גרם קמח)
  • 1 ביצה או 3 חלמונים. ( שנשארים מהמילוי)
  • 1/4 כוס סוכר ( 65 גרם)
  • 1 כף מים
  • קורט מלח

למלוי

  • 4 חלבונים
  • 150 גרם סוכר או אבקת סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 60 גרם קורנפלור ( חצי כוס פחות כף)
  • 750 גרם פירות קיץ חתוכים לקוביות קטנות(שזיפים, אפרסקים, נקטרינות ופירות אדומים)

 

גלילה לראש העמוד