עוגיות שפריץ פרג
כ 30-35 יחידות
עוגיות שפריץ רכות בציפוי שוקולד
עוגיות קלאסיות גרמניות שמכינים לרוב לחג המולד.
הפעם עם פרג לפורים.
עוגיות שפריץ –עוגיות מבצק חמאה מעט רכות ולכן יוצרים/ מזלפים אותם דרך שקית זילוף או מכשיר זילוף יחסית במהירות וביעילות.
הן רכות יותר מפריכות ולכן לגמרי ממכרות.
זו עוגייה נפלאה למשלוח מנות ולשולחן החג!
אופן ההכנה
1. למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה/מרגרינה, סוכר, וניל,ביצה, קמח, קורנפלור ופרג ומפעילים עד שנוצא גוש בצק ולא מעבר כ2-3 דקות. מוסיפים 2-3 כפות חלב על מנת שהבצק יהיה רך יותר ומערבבים כחצי דקה נוספת.
2. מחממים תנור ל170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים כשליש מהבצק לשקית זילוף עם ראש כוכב (עדיף שקית רב פעמית) או מכשיר זילוף מפלסטיק והמומלץ ביותר מכשיר חשמלי שמתחבר למיקסר לזילוף עוגיות. יוצרים מקלות באורך 5 ס"מ. חותכים בעזרת סכין ומניחים אותם על התבנית במרחק 2 ס"מ האחד מהשני.
3. אופים כ 12-15 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. בקערה בינונית ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר, מומלץ בכוס נוחה לטבילת עוגיות(כ 30 שניות ועד דקה עם ערבוב באמצע). טובלים את קצה עוגייה בשוקולד ומניחים חזרה על נייר אפייה או נייר פרגמנט ומעבירים למקרר ל כ 10 דקות עד שהשוקולד מתייצב. מעבירים כלי אחסון אטום. נשמר כשבוע במקום מוצל או במקרר.
טיפ ממיכל:
אפשר כמובן להכין בלי ציפוי השוקולד ולקצר את זמן ההכנה.