בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות סהרונים של אמא שלי

עוגיות קיפפרלך גרמניות

קיפפרלך – מתכון קלאסי של חמאה, שקדים וניחוח וניל.
קלאסיקה מהקונדיטוריה הגרמנית.
אני אוהבת אותן עם הרבה אבקת סוכר, אבל בעיקר כשהן טובלות בקפה הפוך מושלם☕️

זה השילוב שהופך כל בוקר לרגע של נחת😌

אופן ההכנה

  1. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  2. מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים אפשר להכין במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, מפעילים עד שנוצר בצק. מעבירים למשטח עבודה ומעבדים לשני גלילות בקוטר 3 ס״מ.
  3. חותכים לפיסות ברוחב 1.5 ס״מ . יוצרים מכל פיסה עיגול ומגלגלים לנקניק שהופך צר בקצוות ומקפלים מעט לסהר. מעבירים לתבנית ומצננים כ 5 דקות במקפיא או 15 דקות במקרר.
  4. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו. או 180 חום רגיל.
  5. אופים כ 14 דקות או עד שהעוגייה מעט מזהיבה. מצננים כ 10 דקות מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
  6. שומרים בכלי אטום ובמקום קריר.
עוגיות קיפררלך

המרכיבים

  • 2 כוסות קמח + 2 כפות (300 גרם)
  • 1 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים ( 100 גרם)
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד ( אפשר לרכך במיקרו)
  • 1/2 כוס סוכר ( 100 גרם)
  • 1 ביצה+ 1 חלמון גודל L או 2 ביצים גודל M
  • 1 שקית סוכר וניל
גלילה לראש העמוד