עוגיות סהרונים של אמא שלי
עוגיות קיפפרלך גרמניות
קיפפרלך – מתכון קלאסי של חמאה, שקדים וניחוח וניל.
קלאסיקה מהקונדיטוריה הגרמנית.
אני אוהבת אותן עם הרבה אבקת סוכר, אבל בעיקר כשהן טובלות בקפה הפוך מושלם☕️
זה השילוב שהופך כל בוקר לרגע של נחת😌
קלאסיקה מהקונדיטוריה הגרמנית.
אני אוהבת אותן עם הרבה אבקת סוכר, אבל בעיקר כשהן טובלות בקפה הפוך מושלם☕️
זה השילוב שהופך כל בוקר לרגע של נחת😌
אופן ההכנה
- מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים אפשר להכין במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, מפעילים עד שנוצר בצק. מעבירים למשטח עבודה ומעבדים לשני גלילות בקוטר 3 ס״מ.
- חותכים לפיסות ברוחב 1.5 ס״מ . יוצרים מכל פיסה עיגול ומגלגלים לנקניק שהופך צר בקצוות ומקפלים מעט לסהר. מעבירים לתבנית ומצננים כ 5 דקות במקפיא או 15 דקות במקרר.
- מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו. או 180 חום רגיל.
- אופים כ 14 דקות או עד שהעוגייה מעט מזהיבה. מצננים כ 10 דקות מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
- שומרים בכלי אטום ובמקום קריר.
המרכיבים
- 2 כוסות קמח + 2 כפות (300 גרם)
- 1 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים ( 100 גרם)
- 200 גרם חמאה רכה מאוד ( אפשר לרכך במיקרו)
- 1/2 כוס סוכר ( 100 גרם)
- 1 ביצה+ 1 חלמון גודל L או 2 ביצים גודל M
- 1 שקית סוכר וניל