עוגה בחושה עם יוגורט וקוקוס
לתבנית עגולה עם חור או אינגליש 30-35 או תבנית עגולה רגילה 22-24
עוגת קוקוס בחושה בניחוח יוגורט
עוגה בחושה קלה להכנה בטעמי קיץ – קוקוס ויוגורט.
שתי דרכים להכין עוגה בחושה: הדרך ראשונה מתחילה בהקצפת חמאה רכה וסוכר והשנייה מתחילה בהקצפת ביצים וסוכר ושימוש בחמאה מוקצפת.
שתי הדרכים נפלאות רק שהשנייה מבחינתי בטוחה יותר מתאימה לכולם. בעצם זו הדרך הבטוחה להכין עוגה בחושה.
שתי דרכים להכין עוגה בחושה: הדרך ראשונה מתחילה בהקצפת חמאה רכה וסוכר והשנייה מתחילה בהקצפת ביצים וסוכר ושימוש בחמאה מוקצפת.
שתי הדרכים נפלאות רק שהשנייה מבחינתי בטוחה יותר מתאימה לכולם. בעצם זו הדרך הבטוחה להכין עוגה בחושה.
אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו הקצפה מציפים יחד ביצים וסוכר כשתי דקות. מוסיפים מלח ויוגורט ומערבבים במהירות בינונית כ 2 דקות. מוסיפים קמח, גרידת לימון , קוקוס ואבקת אפיה ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים חמאה ומערבבים עוד חתי דקה.
2. מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת. ואופים כ 40 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
3. מצננים כ 15 שעה. בינתיים מערבבים בקערה קטנה נוזל קוקס ואבקת סוכר. מברישים את פני העוגה בזיגוג. מכישים.
4. נשמר 4 ימים במקרר.
טיפ ממיכל:
אפשר לציפוי להחליף את נוזל הקוקוס בטעמים כמו מיץ לימון או מיץ תפוזים וליצור עוגה בטעם מעט שונה.
צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה