
עוגה בחושה במילוי נפלא של גרנולה ודבש
תבית אינגליש קייק באורך כ 35 ס"מ
עוגה מהירה מהודרת במילוי של גרנולה
עוגה לשבת – עוגה בחושה מהודרת עם הפתעה במרכזה!
עוגה בחושה היא העוגה הקלה ביותר להכנה (5 עד 10 דקות הכנה).
בלילת העוגה יציבה ולכן אפשר ללא מאמץ להכניס ממש למרכזה הפתעה שתקשט אותה ותגוון את המרקמים שבתוכה , חוויה.
עוגה בחושה היא העוגה הקלה ביותר להכנה (5 עד 10 דקות הכנה).
בלילת העוגה יציבה ולכן אפשר ללא מאמץ להכניס ממש למרכזה הפתעה שתקשט אותה ותגוון את המרקמים שבתוכה , חוויה.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את תבניות ומרפדים בסיס ומומלץ שולים בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והשמנת (או ריויון ויוגורט).
- שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כשתי דקות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והיוגורט, ומערבלים עד שהמרקם אחיד.
- בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המילוי . יוצקים לתבנית העוגה 1/2 מהבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את המילוי מכסים ב 1/2 מהבלילה. אופים כ 35 -40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש .
- העוגה נשמרת יומיים במקום קריר ו4 ימים במקרר. אפשר להקפיא לחודש ולהפשיר בטמפרטורת החדר.
טיפ ממיכל:
המרה לעוגת פרווה: מחליפים את החמאה במחמאה או ב 100 גרם שמן קוקוס.
את החלב מחליפים בתחליף חלב (סויה, שקדים או אורז) והיוגורט ביוגורט טבעוני.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה