עוגה בחושה במילוי אוראו וסילאן
עוגה בחושה חגיגית במילוי אוראו
אני אוהבת מתכונים מהירים ובמיוחד שילוב מרקמים.
בקיצור שהביס יהיה מעניין !
עוגה בחושה (סופר מהירה)נפלאה עם מילוי "קרנצ'י" מתקתק (שלוב מרקים).
ההפתעה בעוגה היא המילוי המרשים בטעם שכולם אוהבים.
בקיצור שהביס יהיה מעניין !
עוגה בחושה (סופר מהירה)נפלאה עם מילוי "קרנצ'י" מתקתק (שלוב מרקים).
ההפתעה בעוגה היא המילוי המרשים בטעם שכולם אוהבים.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את תבניות ומרפדים בסיס ומומלץ שולים בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והיוגורט (או ריויון).
- שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כשתי דקות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והיוגורט, ומערבלים עד שהמרקם אחיד.
- במעבד מזון טוחנים את העוגיות עם המילוי ופרורים (מניחים כ2 כפות בצד לעיטור העוגה), מוסיפים את הסילאן וממשיכים לעבד כמה שניות. יוצקים תבנית העוגה 1/2 מהבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את מילוי האוראו מכסים ב 1/2 מהבלילה. אופים כ 35 -40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש (עם קצת פרורי אוראו).
- בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר ומים ומברישים/ יוצקים את העוגה עד שהציפוי מכסה את פני העוגה. מפזרים פרורי עוגיות. הציפוי מתייבש אחרי כ 5 דקות.
טיפ ממיכל:
*המרה לעוגת פרווה: מחליפים את החמאה במחמאה או ב 100 גרם שמן קוקוס.
את החלב מחליפים בתחליף חלב (סויה, שקדים או אורז) והיוגורט ביוגורט טבעוני.
*את עוגיות האוראו אפשר להחליף בפתי בר כהה.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה