עוגה בחושה במילוי אוראו ובציפוי גבינת פילדלפיה
תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
עוגה בחושה במילוי הפתעת אוראו לשבועות
עוגה שמערבבים בקערה אחת בלבד וממלאים בקלילות במילוי מתקתק של עוגיות אוראו.
הניגודיות שבצבעים יחד עם הציפוי המושלם של גבינת פילדלפיה.
עוגת רושם לחג ב 15 דקות הכנה בלבד!!
פרסום בשיתוף
מתכונים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את תבניות ומרפדים בסיס שולים בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והיוגורט. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כשתי דקות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והנוזלים ומערבלים עד שהמרקם אחיד (ולא מעבר).
3. במעבד מזון טוחנים את העוגיות עם הסילאן לפרורים (מניחים כ2 כפות פרורים גדולים בצד לעיטור העוגה), יוצקים לתבנית העוגה 1/2 מהבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את מילוי האוראו מכסים ב 1/2 מהבלילה שנותרה . אופים כ 35 -40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש .
4. לציפוי וההרכבה: בקערה בינונית מערבבים את כול מרכיבי הציפוי לתערובת אחידה ומורחים באופן אחיד על פני העוגה. מקשטים בפרורי אוראו.
המרכיבים
לעוגה
• 125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
• 2/3 כוס סוכר (140 גרם)
• 1 כף מייפל או סילאן
• 1/4 כפית מלח
• 2 ביצים
• 1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)
• 1/3 כוס חלב (80 מ"ל)
• 1 מיכל יוגורט תנובה (150 מ"ל)
למילוי
• 100 גרם אוראו
• 2 כפות סילאן
לציפוי
• 1 חבילה גבינת פילדלפיה (150 גרם)
• 70 גרם חמאה מומסת
• 80 גר' אבקת סוכר