סנט הונורה מיוחד לחנוכה
תבנית תנור גדולה
סנט הונורה לחנוכה
הפרויקט המומלץ שלי לחנוכה!! מומלץ לשמור!!
סנט הונורה קלאסי מורכב מבצק פריך, שמרים וקרם וניל.
את תפקיד הבצק הרבוך מחליף בצק שמרים/ בריוש נפלא ממנו נכין שוליים וכדורי קרמל נפלאים. המרכז כמו בקלאסיקה יהיה קרם וניל מושקע ותחתית בצק פריך "קרנצ'י".
מורכב ומפואר לערב חנוכה חגיגי בחייק המשפחה.
מתכון אתגרי לא מסובך אך מופלא וכמובן שיש גם קיצור דרך.
שיהיה לכולנו חג שמח.
אופן ההכנה
בצק הטארט: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מעבד המזון ומעבדים לפירורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים (ועד שלושה ימים במקרר – חודש במקפיא) לפני השימוש.
2. הסופגניות: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הביצים, החלב, הסוכר והמלח בקערת המערבל , משתדלים שהמלח לא יהיה בקרבת השמרים ולא ייגע בהם. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ועוד קצת אחר כך. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב 1/4 כוס בכל פעם.
3. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים, תוך כדי לישה, כשתי קוביות בכל פעם, ולשים עד שהן נטמעות בבצק. לאחר שקוביות החמאה האחרונות נטמעו בבצק, לשים עוד 2 דקות. מעבירים את הבצק לקערה (אני לא משמנת), מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך כ 20 דקות, או עד שכמעט מכפיל את נפחו.
4. המלית: שמים בסיר בינוני את החלב ותרמיל הווניל (חצי וחצוי) ומחממים על להבה נמוכה. בינתיים, שמים את החלמונים והסוכר בקערה וטורפים כדקה, עד שמתקבלת בלילה בהירה. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה. מביאים את החלב לרתיחה ויוצקים אותו לבלילת החלמונים. מערבבים לנוזל אחיד ומחזירים לסיר ולכיריים. מחממים תוך ערבוב מתמיד במטרפה עד רתיחה, ומסירים מהכיריים. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מעברים לכלי אחסון ומאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד יומיים במקרר).
5. הכנת הבסיס: מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים תבנית אפייה בנייר.
6. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו את בצק הקלתית לעיגול בקוטר 24 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מעברים בזהירות לתבנית.
7. חותכים כרבע מכמות בצק הסופגניות ויוצרים ממנה גלילה על משטח מקומח מעט באורך היקף העיגול ובגובה כ1 ס"מ. מהדקים את הגליל מסביב לשולי תחתית הבצק, כך שייוצרו שוליים גבוהים. מברישים בביצה הטרופה (רק את השולים ) ואופים כ 15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
8. הכנת הסופגניות: מעבירים את בצק הסופגניות למשטח מקומח, ומוציאים ממנו את האוויר על ידי תפיחות קלות. יוצרים ממנו כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מניחים על משטח מקומח, מכסים את הכדורים במגבת ומניחים לתפיחה במשך כ 15 דקות.
9. מחממים את השמן לחום בינוני – גבוה (175 מעלות) או כשמכניסים כף עץ ונוצרות בועות מסביב צפופות יחסית.
10. מכניסים לשמן כ4-3 סופגניות בכל פעם, מכסים במכסה ומחכים 3-2 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ומטגנים ללא כיסוי עוד כ 3 דקות לפחות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים אל צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קלות. מטגנים כך את כל הסופגניות.
11. הכנת הקרמל: שמים בסיר את המי והסוכר, מערבבים קלות ומחממים עד שהסוכר נמס ומתחיל להזהיב, מבשלים עוד כחצי דקה ומסירים מהכיריים. טובלים כל סופגנייה בקרמל, ומניחים לייבוש על נייר אפייה כשתי דקות.
12. הרכבת המנה: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. בזמן ההקצפה מקציפים קלות את קרם הוניל על מנת שלא יישארו גושים. מערבבים את השמנת המתוקה לתוך קרם הוניל בתנועות קיפול לקרם אחיד.
מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים כדורים על כל שטח הקלתית (שומרים כשתי כפות בצד) מניחים את הסופגניות בהיקף הקלתית, ו"מדביקים אותן" לשוליים בעזרת מעט מקרם הווניל מגיש
טיפ ממיכל:
קיצור דרך: קרם וניל מהיר
מי שרוצה לחסוך זמן ומאמץ, יכול להמיר את קרם הווניל בגירסה פשוטה יותר: שמים בקערת המערבל 2 מכלי שמנת מתוקה, 400 מ"ל חלב ו2 חבילות איסנטנס פודינג בטעם וניל ומקציפים לקרם יציב.
המרכיבים
• לבצק
• 100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
• 1/4 1 כוסות קמח (180 גר')
• 1 חלמון
• 1 כפית גלוקוז/ דבש
• 50 גרם אבקת סוכר
• למלית הווניל
• 500 מ"ל חלב / 2 כוסות
• 1/2 תרמיל וניל (שנחצה לאורכו) או 1 כפית תמצית וניל איכותית
• 5 חלמונים
• 120 גר' סוכר
• 25 גרם קורנפלור
• 10 גרם קמח
• 20 גר' חמאה
• 1 מכל שמת מתוקה להקצפה
• לבצק שמרים
• 1/2 ק"ג קמח מנופה
• 25 גר' שמרים טריים/ או 10 גר' יבשים
• 3ביצים
• 1/2כוס חלב
• 1/4 כפית מלח
• 1/3 כוס סוכר
• 50 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
• להברשה: 1 ביצה, טרופה קלות
• לסירופ:
• 1 כוס סוכר
• 1/4 כוס מים