בלוג האוכל המומלץ michi

סלט פריקי (חיטה מעושנת) עם ירקות צרובים

ל 4-5 סועדים

סלט פריקי ואנטיפסטי

סלט כל טוב שהוא ממש ארוחה מופלאה ומפתיעה.
לפריקי יש טעם מיוחד ומעושן שמפתיע ומגוון לנו את הארוחה.
אם לא ניסיתם זה הזמן להתנסות. אני התמכרתי!
הרוטב של הסלט הנפלא הזה נוצר בתנור יחד עם האנטיפסטי.
פריקי מומלץ לקנות בחנויות טבע או חנויות תבלינים.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מערבבים את הירקות עם 1/2 מכמות שמן זית ומתבלים המלח ופלפל. אופים בתנור כ 15 דקות. מוציאים מהתנור מברישים מעל חומץ בלסמי ועשבי תיבול. מחזירים לתנור ל 3-4 דקות או עד שהירקות הזהיבו. מוציאים מהתנור לטמפרטורת החדר.
2. מבשלים את הפריקי עם 1/2 ליטר מים רותחים בדיוק כמו אורז מכוסה על אש נמוכה כ 15 דקות. מורידים מהאש מתבלים במלח ופלפל ושמן הזית שנותר.
3. בקערה גדולה מערבבים את הירקות ומיצי האפייה (ממש מנייר האפייה) עם הפריקי. מתקנים תיבול ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

מומלץ לקנות פריקי אבל אם לא הספקתם תחליפו בחיטה רגילה.

המרכיבים

• 300 גר' פרקי (חיטה מעושנת) או חיטה רגילה
• 1/2 ליטר מים
• 1 קישוא חתוך לקוביות בנוניות
• 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
• 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
• 1 בצל סגול חתוך לשמיניות
• 100 גרם פטריות חתוכות לפרוסות או רבעים
• 1 שומר קטן חתוך לשמיניות
• 2 כפות חומץ בלסמי
• 1/3 כוס שמן זית
• 1 כפית עלי זעתר טריים או טימין (אם רוצים)
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד