סלט עדשים ובטטה על לאבנה
ל 4-5 סועדים
סלט עדשים ולאבנה מופלא
סלט סופר טעים שהוא גם מנת פתיחה וגם תוספת נפלאה לחג.
כוכב אמיתי בארוחה וסלט שממש כדאי לאמץ באופן קבוע!!
מנה ראשונה שיכולה להיות ארוחה שלמה, בוודאי אם מגישים אותה עם קרקרים או לחם טרי.
אופן ההכנה
1. שוטפים את העדשים, מעבירים לסיר, יוצקים כליטר מים ומבשלים עד ריכוך (20 דקות). מסננים, מתבלים במלח ובפלפל.
2. במקביל, מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. בקערה קטנה מערבבים 2 כפות שמן, סוכר, אבקת שום, מלח וחומץ בלסמי. מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית. מברישים בעדינות בשמן זית וחומץ בלסמי.
4. צולים כ-10 דקות, עד שהבטטות מזהיבות. מוציאים ומעבירים למקרר, לצינון של כ-15 דקות.
5. מעבירים לקערה את העדשים והבטטה מוסיפים את מיץ הלימון, פטרוזיליה ואת יתרת שמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
6. הרכבת המנה: מורחים את הלאבנה על צלחת הגשה גדולה. אם רוצים, מפזרים עליה סומאק. מניחים על הלאבנה את סלט העדשים. מקשטים ומגישים.
טיפ ממיכל:
הסלט נפלא גם בלי הלאבנה
אפשר להחליף את הלאבנה ביוגורט בעל אחוז שומן מעל 4% שאוהבים.
המרכיבים
• 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות או ירוקות
• 1 בטטה גדולה או שתים קטנות (כ 400 גרם) פרוס לפרוסות אותם חוצים
• 1 כף סוכר חום
• 1/2 כפית אבקת שום
• 1/3 כוס שמן זית
• 1 כף חומץ בלסמי (מומלץ מרוכז)
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה או עלי מיקרו של צנון או חרדל
• מיץ מלימון אחד
• 1 קופסה (250 גרם) גבינת לאבנה
• 1 כפית סומאק
• מלח, פלפל שחור