סלט מלפפונים וטופו
ל 3-4 סועדים
סלט מלפפונים אסייתי
יוצרים יחד סלט מרענן ושונה.
על מנת להשלים אותו לארוחה אמתית אני משרה את הטופו ומקפיצה אותו בשמן שומשום שילווה את הסלט הכול כך מרענן הזה.
לא צריך להיות מומחה גדול במטבח האסייתי כדי להכין את הסלט הנפלא הזה שמלא בטעמים אסייתיים
תכינו שורש ג'ינג'ר טרי!!
אופן ההכנה
1. חותכים את הטופו לקוביות. מערבבים בקערה בינונית את חומרי המשרה ומכניסים אליו את הקוביות. לפחות ל 10 דקות.
2. מחממים את השמן במחבת וצולים את קוביות הטופו כ 2-3 דקות מכל צד. מורידים מהאש ומשהים בטמפרטורת החדר.
3. מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב. מערבבים עם המלפפון. מגישם עם קוביות הטופו הצרובות ליד. את יתרת המשרה אפשר להגיש ליד הסלט. מפזרים מעל שומשום וג'ינג'ר טרי מגורר.
טיפ ממיכל:
אפשר כמובן להכין את הסלט ללא הטופו לגוון ולהוסיף מקלות גזר לצבעוניות.
המרכיבים
• 5 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות במנדולינה או קולפן ירקות
• 1 כפית ג'ינגר טרי מגורר גס (אם רוצים לפיזור מעל למלפפונים והטופו)
• 1 חבילה טופו טבעי (250 גרם)
• 2 כפות שמן שומשום או קנולה לטיגגון
• למשרה
• 2 כפות כפות סויה
• 1כפית שמן שומשום
• 2 כפות צ'ילי מתוק
• 1 כפית חומץ אורז
• 1/2 כפית רוטב דגים (אם רוצים)
• לוינגרט
• 5 כפות שמן
• 2 כפות חומץ אורז
• 1 כף ג'ינגר מגורר גס
• 1 כף סילאן
• 1 כף סויה
• 1 כפית רוטב סרירצ'ה חריף (אם רוצים)
• 1 כף שומשום מלא או רגיל