סלט חסה חגיגי עם קייל ופקאנים
ל 4-5 סועדים
סלט חסה עם קייל "קרנצ'י" אפוי
אחרי שנים ארוכות של עבודה בתחום המזון והסעדה של עשרות אלפי אנשים, אני מכתירה את רוטב הויניגרט-דבש כאהוב ביותר על הישראלים. הוא מושלם במיוחד עם הסלט החגיגי הזה, עם הקראנץ' הבריא של הקייל האפוי. הכמות שבמתכון מניבה כחצי ליטר רוטב, ומספיקה ל-3-2 סלטים, אבל זה בסדר: תמיד צריך עוד ממנו במקרר!
טיפ: אם אתם אוהבים מתוק אתם יכולים להגדיל את כמות הדבש, רק אל תשכחו שבסופו של דבר לא מדובר בקינוח…
טיפ: אם אתם אוהבים מתוק אתם יכולים להגדיל את כמות הדבש, רק אל תשכחו שבסופו של דבר לא מדובר בקינוח…
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה גדולה את רצועות הקייל, מוסיפים את השמן, מתבלים במעט מלח ומערבבים. מסדרים בצפיפות בתבנית.
3. אופים 5-8 דקות, עד שהקייל מזהיב מעט ומתקשה. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
4. הרוטב: שמים בקערת הבלנדר או מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים כדקה. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר.
5. הרכבת הסלט: בקערה גדולה מסדרים את עלי החסה השטופים, הקייל, הצנוניות והפקאנים. מוסיפים 6-8 כפות רוטב ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד מעט רוטב. מגישים מייד.
המרכיבים
- עלים מ-2 ראשים (כ-400 גרם) חסה סלנובה, שטופים
- 1 ראש קייל, שטוף וחתוך לרצועות עבות
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- 4 צנוניות קטנות, פרוסות
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן אפשר גם אגוזי פקאן מסוכרים
לרוטב:
- 300 מ"ל (1/3 1 כוסות) שמן קנולה
- 90 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) חומץ בן יין לבן
- 1 כף חומץ בלסמי (מומלץ מרוכז)
- 1 כפית גדושה חרדל, מכל סוג שאוהבים
- 1/3 כוס (120 גרם) דבש (ברור שאפשר להחליף את הדבש בסילאן)
- מלח, פלפל שחור גרוס
- אפשרות: 2-1 שיני שום
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק