בלוג האוכל המומלץ michi

סושי אטריות

10 רולים

סושי בקלי קלות

לא הצלחתם לגלגל סושי, זה המתכון עבורכם!!
מתכון לסושי אטריות בדיוק למי שלא מצליח או פחות אוהב לגלגל.
את המתכון יצרנו בקייטרינג בעקבות בקשת הקהל.
לא אוהבות להכין מנות שאנו לא מתמחות בהן לכן יצרנו סושי ייחודי לנו!!
רצינו להגשים חזון הלקוחות ועם מתכון טעים שמיוחד לנו.
המתכון היה הצלחה גדולה וכיכב באירועי הקייטרינג במיוחד חתונות.
הגלגול של האטריות הוא פשוט והטעם מדהים.
מתאים לאוהבי הסושי (סושי צמחוני בטעם מעט שונה ובניחוח מדהים של קוקוס) ואלה מכם שמפחדים לגלגל – עם אטריות זה פשוט יותר!!!

אופן ההכנה

1. משרים את אטריות האורז כ 10 דקות במים קרים. מחממים מחבת גדולה ומעבירים את האטריות המסוננות עם 1/4 כוס מים. מחמים עד שהאטריות מתרככות מעט. מוסיפים חצי מהסויה וחצי מחלב הקוקוס וממשיכים לערבב על אש בינוני עד שהנוזלים נספגים. טועמים ומוסיפים עוד סויה וחלב קוקוס לפי הצורך. מורידים מהאש ומעבירים לכלי אחסון ומצננים בטמפרטורת החדר.
2. מניחים את הירקות בקערה ומערבבים עם 4 כפות סויה. מניחים על המחצלת אצת נורי לאורכה. מניחים אטריות כס"מ מהשולים הקרובים אלינו ועד ל 5 ס"מ לפני הסוף. את האטריות מפזרים באופן שווה (מרטיבים את קצות הצבעות במעט מים) ובעובי 0.4 מ"מ. במרכז האטריות מניחים מעט ירקות מאוזן אלינו. מתחילים לגלגל את האצה גלגול אחד גדול כאשר הירקות במרכז ומהדקים בעזרת המחצלת ממשיכים לגלגל את האצה שנשארה ללא האטריות לקבלת רול אחיד. גם אם הרול נראה לכם לא הדוק מספיק עדין יהיה קל לחיתוך אתרי צינון של כחצי שעה במקרר. מגלגלים את כל הרולים ומאחסנים במקרר עד ל 12 שעות (מעבר הרול מאבד מטריותו וטעמו). מגישים עם סויה ורטבים שאוהבים. מקשטים מעל בשומשום שחור.

המרכיבים

• 1 חבילה של אצות נורי (כ 10 אצות)
• 250 גרם אטריות אורז או אטריות שעועית
• 1/4 כוס סויה
• 150 מ"ל חלב קוקוס
• 1 פלפל אדום חתוכים למקלות דקים
• 1 פלפל צהוב חתוכים למקלות דקים
• 2 מלפפונים חתוכים למקלות דקים
• 1 גזר חתוך למקלות
• 1 חבילה נבטי חמנייה או מיקרו עלי צנונית/ כוסברה או רוקט
• 1 כף שומשום שחור לקישוט (אם רוצים)
• רטבים: פשוט לקנות מה שאוהבים עם הסושי

גלילה לראש העמוד