סביח צבעוני עם טחינה שחורה
4 סועדים
טחינה שחורה עם עדשים
מנה שאני מכינה לפחות פעם בשבוע לארוחת ערב.
כאשר הכוכב הוא טחינה שחורה : טחינה עם עדשים שחורות – מוגש ע ם חציל אפוי בתנור וסלט עגבניות ואם אנחנו ממש מקפידים אז אוכלים עם פיתות מקמח כוסמין.
הטחינה השחורה טעימה בטרוף, צבעונית ובריאה.
בהחלט גיוון נפלא שמומלץ לנסות!
כאשר הכוכב הוא טחינה שחורה : טחינה עם עדשים שחורות – מוגש ע ם חציל אפוי בתנור וסלט עגבניות ואם אנחנו ממש מקפידים אז אוכלים עם פיתות מקמח כוסמין.
הטחינה השחורה טעימה בטרוף, צבעונית ובריאה.
בהחלט גיוון נפלא שמומלץ לנסות!
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מבשלים עדשים שחורות עם 700 מ"ל מים על אש גבוה עד שמתרככות לגמרי (כ 20 דקות). במידת הצורך מוסיפים מים בתהליך. לבסוף מסננים את העדשים.
- מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות. בקערה גדולה מערבבים קוביות חציל עם כפית מלח (אפשר להשעות כחצי שעה עם המלח במידה ויש זמן) ומוסיפים 4-5 כפות שמן זית בהבקשה. מניחים על תבנית ואופים כ 15-20 דקות או עד שמזהבים.
- בבלנדר או בלנדר ידני טוחנים טחינה עם מים ולימון. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את 1/2 מהעדשים השחורות וטוחנים שוב. מוסיפים עדשים שלמות , מתקנים תיבול ומערבבים. אפשר להגיש חמים או לשמור במקרר עד להגשה.
- חתוכים עגבניות לקוביות ומערבבים עם שמן הזית שנותר וכוסברה. מתבלים במלח ופלפל. מחממים פיתות או "פרנות:" ומגישים טחינה שחורה עם חצילים קלויים וסלט עגבניות.