נאזי גורנג -אורז מוקפץ מושלם
ל 3-4
אורז מוקפץ אינדונזי מפורסם
מתרגשת להכיר לכם את הנאזי גורנג האינדונזי המהמם שלמדתי מדודה גרדה.
אינדונזיה היתה קולוניה של הולנד שנים רבות.
דודתו האהובה של אבי ז״ל שגרה בהולנד לימדה אותי להכין האורז האינדונזי הנדיר הזה.
הנאזי גורנג נחשב מלך האורז המוקפץ באסיה.
אני מכינה אותו באופן קבוע למשפחתי ומגישה אותו עם המון סטייל כמו שהיה לגרדה המופלאה.
פרסום ממומן בשיתוף ווילי פוד
אינדונזיה היתה קולוניה של הולנד שנים רבות.
דודתו האהובה של אבי ז״ל שגרה בהולנד לימדה אותי להכין האורז האינדונזי הנדיר הזה.
הנאזי גורנג נחשב מלך האורז המוקפץ באסיה.
אני מכינה אותו באופן קבוע למשפחתי ומגישה אותו עם המון סטייל כמו שהיה לגרדה המופלאה.
פרסום ממומן בשיתוף ווילי פוד
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מחממים כף שמן ומוסיפים את האורז ומטגנים על אש בינונית כשתי דקות. מוסיפים מים רותחים מעל ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כעשרים דקות. מורידים מהאש ומשהים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
- בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב.
- מחממים בווק או במחבת גדולה 2 כפות שמן. במחבת חמה מטגנים את קוביות העוף כדקה , מוסיפים כף סויה, שום ופלפל חריף וממשיכים לטגן על אש גבוה כ 3 דקות או עד שהעוף מעט מזהיב. מזיזים את נתחי העוף לצד אחד. מוסיפים כף שמן ושוברים ביצה לצד הריק. מקשקשים אותה מעט בעזרת מזלג . מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב ולטגן כשתי דקות. מוסיפים אפונה וגזר ומערבבים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מעט סויה. מעבירים לצלחת/ צלחות הגשה.
- באותה מחבת או מחבת אחרת מחממים שמן ומטגנים ביצי עין לפי מספר הסועדים לרמת עשייה שאוהבים. ממליחים מעט מעל.
- מקשטים מעל בבצל ירוק ומניחים את הביצים . מגישים עם מלפפונים בצד.
המרכיבים
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי ( 300 גרם)
- 2 כוסות מים רותחים ( 480 מ״ל)
- 3-4 כפות שמן קנולה
- 300 גרם חזה עוף חתוך לפרוסות דקות
- 1 כף סויה
- 1 פלפל אדום חריף חתוך לפרוסות דקות ( לא חובה)
- 3 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
לרוטב
- 3 כפות סויה
- 2 כפות סויה מתוקה
- 1 כף רוטב דגים
- 1 כוס גדושה אפונה וגזר קפואים( מופשרים מעט)
- 3-4 ביצים
- 2 כפות שמן קנולה ווילי פוד
- מלח
להגשה
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
- 2 מלפפונים חצויים וחתוכים לפרוסות