מרק פטריות פולנטה
ל 4-5 סועדים
מרק פולנטה פטריות מושלם
פולנטה עם פטריות היא מנה מופלאה ואחת האהובות עלי.
כזו שמזמינים תמיד במסעדות נחשבות.
אותם טעמים קסומים במרק חורפי מהיר מאוד להכנה.
יש כאן את כל האלמנטים של פולנטה משובחת: חמאה פרמזן, פטריות וקמח תירס.
מרק עם אפקט של "ואו ".
כזו שמזמינים תמיד במסעדות נחשבות.
אותם טעמים קסומים במרק חורפי מהיר מאוד להכנה.
יש כאן את כל האלמנטים של פולנטה משובחת: חמאה פרמזן, פטריות וקמח תירס.
מרק עם אפקט של "ואו ".
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מחממים חמאה וצולים את הכרישה, תפוח אדמה ופטריות כשתי דקות עד שמזהיבים מזהיבים מעט. מוסיפים את התימין ואגוז המוסקט וממשיכים לטגן כדקה נוספת על אש גבוה. מוסיפים מים, מי ההשריה ושמנת כך שיכסו את הפטריות ו 3 ס"מ מעל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית – נמוכה כ15 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים (במידת הצורך מוסיפים עוד כוס מים).
- מוציאים את ענפי התימין מהסיר. בעזרת קוצץ ידני, מעבד מזון או בלנדר קוצצים 1/3 מהמרק (להשתדל להעביר לבלנדר את רוב תפוחי האדמה) כך שיהפוך לקרם חלק. מחזירים למרק מוסיפים את קמח התירס. מביאים לרתיחה קלה. מוסיפים מעט פרמזן. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם עם הגבינה שנותרה.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את הכרישה בבצל למי שאוהב טעמים חזקים יותר.
המרכיבים
- 1 כרישה חתוכה לפרוסת דקות
- 1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 ענפי תימין טרי אם רוצים
- 2 כפות חמאה או שמן זית
- 500 גרם פטריות שאוהבים (שמפיניון ופורטובלו זה שילוב מצוין) חתוכות לפרוסות דקות
- 1.1 ליטר מים (1/2 4 כוסות)
- 1 מיכל שמנת לבישול או חלב צמחי– 250 מ"ל
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 -1/3 כוס קמח תירס (כ 40 -45 גרם)
- 70 גרם פרמזן לקישוט ומרק (אם רוצים)
- מלח ופלפל
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל