בלוג האוכל המומלץ michi

מרק עוף צח קלאסי עם קניידלעך

ל 8 סועדים

מרק עוף עם קניידלעך לפסח המדריך השלם

אצלנו במשפחה אוכלים קודם גפילטע ואחר כך רק מרק.
עבורי המרק הוא המנה העיקרית החשובה של הערב.
אחרי המרק מבחינתי אפשר לעבור ישירות לקינוח!
מרק עוף קלאסי צח במיוחד וטעים עוד יותר.
כל הטיפים שלי למרק שהוא צח !
מוגש כמובן עם קניידלעך קלים במיוחד לכנה. כדאי לנסות1

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 240 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר. צולים את הבקר 15-20 דקות בתנור עד שמזהיב מאוד.
  2. בסיר גדול מניחים את חלקי העוף,  הבקר הצלוי  ומכסים ב כ 4 ליטר מים. מעבירים לאש גבוה. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הגזר, שורש הסלרי, פטרוזיליה , טימין, שום ועגבנייה. ממשיכים לבשל על אש בינונית – נמוכה כשעתיים. במהלך הבישול מסירים מפני המרק קצף שנוצר (בערך כל 20 דקות וכך שומרים על המרק צח!). מורידים מהאש מסננים את כל החומרים מהמרק (אפשר לשמור את הגזר , הסלרי ושורש פטרוזיליה ולהחזיר למרק – את שאר החומרים אפשר לזרוק מלבד הבשר אותו אפשר לאכול ללא כל קשר למרק וגם לקצוץ ולהוסיף למרק). מחממים  את המרק עד לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. במידה וטעמי העוף אינם חזקים. ממשיכים לבשל עוד כ 10-15 דקות שהנוזלים יצטמצמו וטעמי הבשר יתחזקו במאק. אפשר בשלב זה להוסיף עוד ירקות שאוהבים כמו כרובית, דלעת וקישואים חתוכים לפרחים או קוביות קטנות. מבשלים עד שמתרככים לגמרי.
  3. מערבבים יחד מים , קמח מצה ושמן. מניחים במקרר ל10 דקות. מוסיפים את הביצים והפטרוזיליה. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומעבירים למקרר לעוד 20 דקות. יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ בעזרת ידיים מעט רטובות ומניחים במקרר.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין עד יומיים מראש. הטעם אפילו משתבח בחלוף הזמן.

מרק עוף עם קנידעלך

המרכיבים

• 2-2.5 ק"ג חלקי עוף שלם או עוף שונים (שוקים, ירכיים וגרון)
• 1/2 ק"ג עצמות בקר עם קצת בשר
• 1 בצל גדול קלוף וחתוך לארבע
• 2-3 גזרים קלופים וחצויים
• 2-3 ענפי סלרי חתוכים לפרוסות
• 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתף לחצי.
• 1 עגבנייה
• 2 שיני שום קלופות
• 1 ענף טימין (אם רוצים)
• מלח ופלפל

לקניידעלך
• 11/2 כוסות מים קרים
• 1 כוס קמח מצה (כ 130 גרם)
• 4 כפות שמן
• 2 ביצים
• 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק (אם אוהבים)
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד