מרק עגבניות צרובות ושעועית לבנה
ל 4 סועדים
מרק עגבניות צרובות בתנור
חותכים ירקות וצורבים אותם כחצי שעה בתנור וזה בסיס הטעם הנפלא למרק צמחוני ארומטי.
כיף גדול להפוך ירקות עייפם למרק מנצח.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מסדרים את הירקות על תבנית תנור ,0כולל שיני השום) מברישים מעל בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 30 דקות או עד שהירקות מזהיבים.
3. מעבירים את הירקות לסיר ומוסיפים להם מיץ עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כ 10 דקות. טוחנים את מהמרק למרק אחיד ומוסיפים את השעועית הלבנה. מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים עוד כ 10 דקות או עד שהשעועית מרככת (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים). מתבלים במלח ופלפל.
4. מגישים חם.
טיפ ממיכל:
אפשר להוסיף עוד סוג ירק לתבנית כמו: קוביות שורש פטרוזיליה, פרוסות קישוא ופרחי כקובית.
המרכיבים
• 5-6 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
• 1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
• 1 גזר קלוף חתוך לפרוסות דקות
• 1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות ברוחב 3 ס"מ (אם יש במקרר)
• 4-5 שיני שום קלופות
• 1 גבעול טימין/ אורגנו/ מרווה
• 1/3 כוס שמן זית
• 700 מ"ל מיץ עגבניות או פולפה עגבניות או עגבניות מרוסקות
• 2 כוסות מים (480 מ"ל)
• 400 גר' שעועית לבנה מבושלת (מקופסא או קפואה מופשרת)
• מלח ופלפל