
מרק כרישה חורפי
ל 5 סועדים
מרק כרישה ותפוחי אדמה
הירק האהוב עלי ובטיפול נכון הוא פשט ממכר!!
טעם בצלי מעודן שאי אפשר להפסיק לאכול.
כאשר מטגנים אותו מעט הוא מתרכך ויחד עם שמנת או חמאה זה פשוט מעדן.
מרק חלבי שהטעם השולט בו כמובן הכרישה או בשם העממי שלה ה"פראסה".
המקלות הנפלאים בצילום החורפי נמצאים בקישור שבטיפ למטה.
טעם בצלי מעודן שאי אפשר להפסיק לאכול.
כאשר מטגנים אותו מעט הוא מתרכך ויחד עם שמנת או חמאה זה פשוט מעדן.
מרק חלבי שהטעם השולט בו כמובן הכרישה או בשם העממי שלה ה"פראסה".
המקלות הנפלאים בצילום החורפי נמצאים בקישור שבטיפ למטה.
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים את השמן וצולים את פרוסות הכרישה עד להזהבה (שומרים בצד כמה לקישוט) . מוסיפים , גזר, שום ותפוחי אדמה ומטגנים כשתי דקות נוספת. מוסיפים מים ושמנת כך שיכסו את הכול ומעט מעל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.
2. מתבלים באגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ובעזרת קוצץ ידני או בלנדר קוצצים את המרק כך שיהפוך לקרם חלק. מתבלים במלח ופלפל, מקשטים במקל או שניים בצק עלים מגולגל בסלמון מעושן (קישור למתכון בטיפ שלי).
טיפ ממיכל:
1. את המקלות אפשר להכין גם ללא גבינת השמנת (יש לנו הרבה אלמנטים חלביים במרק).
2. תוספת למקלות – יחד עם הקצח אפשר לגלגל את המקלות בפרורי פרמזן (כ 70 גרם).
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה