מרק ירקות מושלם
4-5 סועדים
מרק ירקות נהדר
כזה שמכינים ממגוון גדול של ירקות עם טעמים עמוקים ו2 מרכיבים סודי.
אין צורך באבקות ועומס של תבלינים, במרק הזה הירקות נותנים את הטעם ואת הטון😊
יכנס בטוח למתכונים הקבועים שלכם.
אין צורך באבקות ועומס של תבלינים, במרק הזה הירקות נותנים את הטעם ואת הטון😊
יכנס בטוח למתכונים הקבועים שלכם.
אופן ההכנה
ההכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית וצולים את ירקות השורש – גזר, סלרי. בצל ושורש פטרוזיליה 4-5 דקות על אש גבוה ועד שמזהיבים מעט. מוסיפים מים, שאר הירקות ורסק עגבניות. המים צריכים לכסות את הירקות לגמרי ושתי סנטימטר מעל- במידת הצורך מוסיפים עוד מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה או עד שכל הירקות מתרככים. מוציאים את הארטישוק והפטריות.
- טוחנים מחצית מהמרק ( הכי מומלץ להגיע לתפוחי האדמה הם נותנים ״גוף ״ למרק). מוסיפים גריסים ועוד כוס מים. מבשלים על אש בינונית כ 20 דקות. מתבלים במלח ופלפל
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את הקישוא והכרוב בירקות שיש בבית ואוהבים.
המרכיבים
- 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
- 1 בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות
- 2-3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
- שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לפרוסות
- 3 כפות שמן זית
- 300- 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות ( קלופה)
- 1/5 כרוב לבן חתוך דק
- 2 תפוחי אדמה בינונית קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 קישוא
- 2 כפות רסק עגבניות
- 5 ליטר מים
- 3-4 פטריות שטקי מיובשות ומושרות במים חמים ( אם רוצים)
- 1 ארטישוק קטן או חצי ארטישוק גדול ( אם רוצים – מרכיב סודי שמוסיף טעם)
- 1/3 כוס גריסים
- מלח ופלפל