בלוג האוכל המומלץ michi

מרק ירקות מושלם

4-5 סועדים

מרק ירקות נהדר

כזה שמכינים ממגוון גדול של ירקות עם טעמים עמוקים ו2 מרכיבים סודי.
אין צורך באבקות ועומס של תבלינים, במרק הזה הירקות נותנים את הטעם ואת הטון😊
יכנס בטוח למתכונים הקבועים שלכם.

אופן ההכנה

ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית וצולים את ירקות השורש – גזר, סלרי. בצל ושורש פטרוזיליה 4-5 דקות על אש גבוה ועד שמזהיבים מעט. מוסיפים מים, שאר הירקות ורסק עגבניות. המים צריכים לכסות את הירקות לגמרי ושתי סנטימטר מעל- במידת הצורך מוסיפים עוד מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה או עד שכל הירקות מתרככים. מוציאים את הארטישוק והפטריות.
  2. טוחנים מחצית מהמרק ( הכי מומלץ להגיע לתפוחי האדמה הם נותנים ״גוף ״ למרק). מוסיפים גריסים ועוד כוס מים. מבשלים על אש בינונית כ 20 דקות. מתבלים במלח ופלפל

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הקישוא והכרוב בירקות שיש בבית ואוהבים.

המרכיבים

  • 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
  • 1 בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות
  • 2-3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לפרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 300- 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות ( קלופה)
  • 1/5 כרוב לבן חתוך דק
  • 2 תפוחי אדמה בינונית קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קישוא
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 ליטר מים
  • 3-4 פטריות שטקי מיובשות ומושרות במים חמים ( אם רוצים)
  • 1 ארטישוק קטן או חצי ארטישוק גדול ( אם רוצים – מרכיב סודי שמוסיף טעם)
  • 1/3 כוס גריסים
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד