מרק אפונה מהיר הכנה
4 סועדים
מרק ירוק - אפונה
יום ראשון וחורף!!
מתחילים להרגיש חורף וממש מתאים לי מרק ללא מאמץ.
ארוחת ביניים או ארוחה קלה מנחמת בחוף.
מרק הכי מהיר טעים וירוק שיש!
מרק אפונה מאפונה טרייה מוקפאת.
זמין וטעים.
30 דקות הכנה כולל בישול.
ברור שמנסים כבר בימים הקרובים.
מתחילים להרגיש חורף וממש מתאים לי מרק ללא מאמץ.
ארוחת ביניים או ארוחה קלה מנחמת בחוף.
מרק הכי מהיר טעים וירוק שיש!
מרק אפונה מאפונה טרייה מוקפאת.
זמין וטעים.
30 דקות הכנה כולל בישול.
ברור שמנסים כבר בימים הקרובים.
אופן ההכנה
- מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים את הבצל, סלרי, תפוח אדמה והגזר עד שמזהיבים כ 4 דקות. מוסיפים את האפונה ומים. מביאים לרתיחה. מוסיפים עלה דפנה וצרור פטרוזיליה ומבשלים על אש גדולה כ 5 דקות עד שהכול רותח. ממשיכים לבשל על אש בינונית כ20 דקות מכוסה או עד שהירקות מרככים.
- מוציאים את עלה הדפנה וצרור פטרוזיליה. קוצצים את המרק בבלנדר ידני. מוסיפים שמנת ומתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל. למרק חלק לגמרי אפשר להעביר דרך מסננת ולהגיש. מגישים חם.
המרכיבים
- 600 גר' אפונה קפואה מופשרת (3/4 שקית)
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל או כרישה חתוכים לקוביות קטנות
- 1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות דקות
- 1 תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 ליטר מים רותחים או ציר ירקות חם
- 1 עלה דפנה
- 1 צרור פטרוזיליה קשור שמוציאים בסוף (אם רוצים)
- ½ מיכל 125 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת לבישול או קרם קוקוס(אם רוצים)
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
- 2 כפות שמן צ'ילי לקישוט (אם רוצים)