בלוג האוכל המומלץ michi

מק אנד צ'יז בסיר אחד

לסיר או מחבת עם שולים גבוהים – מתאימה לגז ולתנור קוטר 22-26 ס"מ

פסטה אפויה סופר מהירה

מק אנד צ'יז אחת המנות האהובות אצלי בבית.
מה דעתכם על מק אנד צ'יז בסיר אחד שיוצא טעים בטירוף?!
מתכון שמתבשל בסיר אחד כולל בשמל ובאותו סיר ממשיכים להקרמה מושחתת בתנור!
עד היום הכנתי מק אנד צ'יז עם בשמל בנפרד לכלכתי 2 סירים, קערה וזה לקח לי מעל לחצי שעה.
עם הטריק כאן במתכון זה לוקח ממש 10 דקות והתוצאה זהה לחלוטין למק אנד צ'יז המקורי שלי.
הרוטב יוצא סמיך ומפנק והפסטה "קריספית" ושזופה.
ארוחה מהירה סופר מושלמת.
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד – תראו כמה זה קל!!

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 200-210 מעלות .
  2. בסיר שהכנו מראש ממיסים חמאה או מחממים שמן מטגנים בצל כ 2-3 דקות על אש נמוכה עד שמזהיב מעט. מוסיפים קמח ומערבבים כדקה על אש בינונית מוסיפים שמנת, חלב ומים. מוסיפים פסטה מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה 8-9 דקות עד שהפסטה מבושלת לגמרי או לחילופין אורך הזמן בהוראות ההכנה על שקית הפסטה. פותחים את המכסה מערבבים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל גבינה. אופים כ 8-10 דקות או עד שמזהיב.
  3. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

1. אפשר להוסיף למנה יחד עם הפסטה כוס תירס או אפונה קפואה לגיוון וצבע.
2. לילדים אפשר גם בלי הבצל.

המרכיבים

  • 1 חבילה פסטה קצרה שאוהבים (400 גר')
  • 50 מ"ל שמן רגיל או חמאה
  • 1 בצל קטן או חצי בצל חתוך לקוביות קטנות (אם רוצים – ילדים פחות אוהבים)
  • 1 שן שום כתושה (אם רוצים)
  • 2 כפות  קמח  (20 גרם קמח)
  • 1/2 כוס שמנת לבישול או שמנת להקצפה (120 מ"ל)
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 1/2 2 כוסות מים (600 מ"ל)

 

  • 100 גרם גבינה צהובה אוהבים מגוררת (למשל: עמק, גאודה, מוצרלה ואפשר לערבב שאריות גבינה)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר (אם רוצים)
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • פלפל
גלילה לראש העמוד