מפרום חצילים על הגריל
2-3 שיפודים
שיפודי מפרום חצילם
הצגה אמיתית על הגריל.
שיפוד ענק עם טעמי מפרום נפלאים
קציצה בתיבול נהדר שנצרבת באיטיות וסופגת לחות מהחצילים, שמתמלאים בטעמי הבשר.
מוגש עם סלט משוויה שמכינים ממש ליד על הגריל.
שיפוד ענק עם טעמי מפרום נפלאים
קציצה בתיבול נהדר שנצרבת באיטיות וסופגת לחות מהחצילים, שמתמלאים בטעמי הבשר.
מוגש עם סלט משוויה שמכינים ממש ליד על הגריל.
אופן ההכנה
- חותכים את החציל לפרוסות ברוחב של כ-0.6 ס״מ. מפזרים מעל לפרוסות מלח גס ומחכים לפחות חצי שעה.
- מערבבים את מרכיבי הקציצות בקערה בינונית עד שנוצרת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל. יוצרים קציצות בקוטר דומה לפרוסות החציל ובעובי של כ-1 ס״מ.
- מחממים את הגריל לכ-250 מעלות.
- מניחים פרוסת חציל וקציצה בצמוד. למשל 7 פרוסות חצילים וביניהן 6 קציצות. מהדקים ומשפדים. מברישים בשמן זית.
- צורבים את השיפודים כ-4 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים את הירקות לצריבה ליד השיפודים.
- מורידים את הלהבות לאש נמוכה וממשיכים לצרוב באיטיות כ-25 דקות או עד שהחצילים מתרככים. כל כמה דקות מסובבים את השיפוד. מומלץ להבריש בשמן הזית שנותר. מתבלים מעל במעט מלח ופלפל.
- מורידים את הירקות מהאש כשהם צרובים היטב. מצננים מעט ומקלפים את הקליפה. מוציאים את הגרעינים מהפלפל. מוסיפים שום ולימון כבוש ועל קרש חיתוך קוצצים יחד. מתבלים במלח ופלפל.
- מורידים את השיפודים מגישים עם הסלט ורטבים שאוהבים.
המרכיבים
- 2-3 חצילים צרים ככל האפשר
- 1כף מלח גס
- 1/2 כוס שמן זית
לקציצות
- 600-700 גרם בשר בקר (מומלץ מעט שומני)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית צ׳ילי יבש
- 1/2 בצל קלוף מגורר
- 1/2 עגבנייה מגוררת
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כף חומץ בלסמי
לסלט משוויה
- 3 עגבניות
- 2 פלפלים אדומים
- 1 פלפל חריף
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1 כף לימון כבוש או גרידה מלימון שלם
- מלח ופלפל