
מנדלברוט
אנגליש קייק
מנדלברוט פירות יבשים ואגוזים
עוגייה מלאה בכל טוב ופשוטה להכנה לטו" בשבט.
מערבבים את כל החומרים יחד כשברובם הם אגוזים ופירות יבשים ומעבירים תבנית אינגליש.
טכניקה דומה מאוד לקנטוצ'יני אך לטעמי קל מאוד להכנה וסוג הבצק (כולל אפייה בתבנית) מכיל הרבה יותר פירות יבשים הם לגמרי בסיס העוגייה והבצק הוא רק הדבק של כוכבי טו" בשבט.
לאוהבי טו" בשבט ופירות יבשים בכלל.
הסיפור הנפלא מאחורי העוגייה:
מנדלברוט ביידיש "לחם שקדים" (בעצם לחם של כל טוב). מאפה יהודי ממזרח אירפה שנוצר מתוך הכורח לשאת את האוכל בנדודים בין כפרים ע"י סוחרים יהודים. פרוסת "לחם השקדים" היא עמידה ומרוכזת באנרגיה נפלאה לאורך זמן.
נראה לי שזה היה ממש חטיף האנרגיה של פעם!
מערבבים את כל החומרים יחד כשברובם הם אגוזים ופירות יבשים ומעבירים תבנית אינגליש.
טכניקה דומה מאוד לקנטוצ'יני אך לטעמי קל מאוד להכנה וסוג הבצק (כולל אפייה בתבנית) מכיל הרבה יותר פירות יבשים הם לגמרי בסיס העוגייה והבצק הוא רק הדבק של כוכבי טו" בשבט.
לאוהבי טו" בשבט ופירות יבשים בכלל.
הסיפור הנפלא מאחורי העוגייה:
מנדלברוט ביידיש "לחם שקדים" (בעצם לחם של כל טוב). מאפה יהודי ממזרח אירפה שנוצר מתוך הכורח לשאת את האוכל בנדודים בין כפרים ע"י סוחרים יהודים. פרוסת "לחם השקדים" היא עמידה ומרוכזת באנרגיה נפלאה לאורך זמן.
נראה לי שזה היה ממש חטיף האנרגיה של פעם!
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל175 מעלות במוד טורבו. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר וביצים עד שמתקבל בצק רך כדקה. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב כשתי דקות. משמנים תבנית אינגליש קייק (מומלץ גם לרפד בנייר אפייה). מעבירים את הבצק לתבנית וממלאים באופן אחיד. אופים 40 דקות ומצננים כשעה בטמפרטורת החדר או חצי שעה במקרר.
2. מחממים תנור ל 150 מעלות טורבו. חותכים לפרוסות דקות בעובי 0.4 ס"מ. מניחים על תבנית ואופים כ 15-18 דקות עד שמתייבש
טיפ ממיכל:
1. אפשר לגמרי לגוון בסוגי האגוזים והפירות היבשים.
2. אפשר להחליף 1/3 מכמות הקמח לקמח כוסמין מלא או שיפון.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה