מיני מאפה גבינה קריספי
כ 30 יחידות
מיני חטיף בצק רבוך מלוח עם גבינות
אם לא אז ממש כדאי!!
חטיף נפלא וקל להכנה, מבצק פחזניות מלוח קלאסי מומלח בתוספת גבינות נפלאות.
מה זה בעצם בצק רבוך?
בצק רבוך נוצר מרביכה של נוזל חם ושומן שמבשלים ביחד עם קמח, ואליה מוסיפים ביצים. הבצק הרבוך רך ולכן מעוצב על פי רוב בזילוף, אולם האפייה בתנור מעניקה לו פריכות חיצונית נהדרת.
אותה פריכות נפלאה מתאימה כל כך לאפייה עם גבינות.
מומלץ לנסות.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בסיר בינוני את המים והחמאה, ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים כדקה, בעזרת כף עץ, עד שנעלמים הגושים. ממשיכים לבשל כדקה עד שהבצק מתייבש מעט על אש בינונית. מסירים מהאש.
3. מעבירים את הבצק לקערת המערבל עם וו גיטרה, ומקציפים על מהירות נמוכה (אפשר גם עם מקציף ידני). מוסיפים 4 ביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת ונוצר בצק אחיד ויציב . במידת הצורך (אם הבצק יציב מידי) מוסיפים את הביצה החמישית. מוסיפים את הגבינה הכחולה וכחצי מגבינת הפרמזן או הקשקבל, ומערבבים קלות עד להטמעה. מעבירים את הבצק המוכן לשקית זילוף עם צנתר רחב, 9-7.
4. מזלפים על התבנית טיפות בקוטר כ-11.5 ס"מ, במרחק כ- 2 ס"מ זו מזו. זורים מעל הטיפות המוכנות את הצ'דר ואת יתרת הפרמזן או הקשקבל.
5. אופים 15 דקות, מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.
6. מוציאים ומעבירים את המאפים מייד לרשת לצינון, מגישים חם או טרי באותו היום. שומרים במקרר
טיפ ממיכל:
שימו לב: אסור לפתוח את התנור ב-15 דקות הראשונות של האפייה, אחרת הפחזנית תיפול בגובה ולא תישאר תפוחה.