מיני עוגות שמרים במילוי גבינה וחמוציות
תבנית שקעים מאפינס
כ 24 יחידות
מיני מאפה שמרים במילוי גבינה
בצק שמרים, מילוי מושלם (בכמות גדולה) ומתכון קל להכנה.
הנוסחה המושלמת לניסיון בטוח באפיית שמרים מתוקים.
טעם של עוגת שמרים אהובה או בריוש ממולא גבינה ללא קיפולים מסובכים ועם הרבה מאוד מילוי נפלא של גבינה וחמוציות.
אופן ההכנה
ההכנה
1. הבצק: שמים בכלי מתאים את החמאה והחלב ומחממים, בכיריים או במיקרוגל, עד שהחמאה נמסה.
2. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלב והחמאה ולשים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה 30-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. בקערה בינוני מערבבים גבינה, קורנפולר , חמוציות וסוכר עד שנוצר מילוי אחיד.
4. במידה והבמק רך מידי על משטח מקומח מאוד מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 0.4 מ"מ וקורצים ממנו עיגולם מעט יותר גדולים מתבנית מאפינס. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולשוליים.
5. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (160 מעלות). מתפיחים כ 10 דקות ולא יותר. מברישים את שולי הבצק בביצה וממלאים 3 כפות מילוי בכל שקע ועד כמעט לקצה. אופים כ 20 דקותאו עד שהמילוי מתייצב ושולי הבצק זהוב. מחממים חלב וסוכר יחד עד שהסוכר נמס. מברישים את שולי העוגות בסירופ הסוכר כשהן יוצאות חמות. מצננים מעט ומגישים.
טיפ ממיכל:
גיוון: אפשר להחליף את החמוציות בצימוקים
המרכיבים
• 200 מ"ל חלב
• 80 גרם חמאה
• 3 כוסות (420 גרם) קמח
• 25 גר' שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
• 100 גרם סוכר 1/2 כוס
• קורט מלח
• 1 ביצה טרופה להבקשה
• למילוי
• 1/2 1 חבילות ריקוטה פרסקה / טוב טעם/ כנען
• 1 כף גדושה קורנפלור
• 1 כף גדושה אבקת אינסטנט וניל
• 1/2 כוס סוכר
• 1 חבילה סוכר וניל
• 100 גר' חמוציות (3/4 כוס) מעט חתוכות
• לסירופ החלב
• 125 מ"ל חלב (1/2 כוס חלב)
• 100 גר' סוכר (1/2 כוס סוכר)