מוס שוקולד – פטל
8-6 מנות בתבניות בקוטר 8-6 ס"מ או בכוסות קינוח
קינוח אישי – מוס שוקולד בניחוח חמצמץ
קינוח שוקולד מפואר עם טוויסט מרענן וחמצמץ.
מהיר וקל להכנה.
מהיר וקל להכנה.
אופן ההכנה
- טוחנים במעבד המזון את הפטל, הסוכר והאלכוהול כדקה, למחית אחידה.
- מחממים בסיר קטן על להבה בינונית את השמנת והשוקולד, עד שכל השוקולד נמס . מוסיפים 2/3 ממחית הפטל, מסירים מהלהבה ומערבבים היטב. מאחסנים כשעה במקפיא או לילה במקרר . את יתרת הפטל מאחסנים במקרר עד להגשה.
- כשהשוקולד צונן לגמרי מקציפים אותו במערבל במהירות גבוהה, עד שנוצר מוס יציב כ 3 דקות.
- מערבבים בקערית את הג'לטין והמים, רצוי במזלג משהים 2-3 דקות. מחממים כ-30 שניות במיקרוגל ומוודאים שלא נותרו גושים. מוסיפים למוס ומערבבים בתנועוות קיפול.
- מכינים 6 רינגים על תבנית שטוחה או כוסות קינוח. יוצקים לתוכם את המוס ומיישרים. מאחסנים במקרר שעתיים (או שמאחסנים במקפיא, עד שבועיים, ומפשירים במקרר כשעה לפני ההגשה). נשמר 4 ימים במקרר או חודש במקפיא.
- ההגשה: מעטרים בשארית המחית ובפטל קפוא, מגישים.
צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: לאישה