בלוג האוכל המומלץ michi

מדוביק – עוגת שכבות במלית קרם שמנת חמוצה

תבנית בקוטר 24 ס"מ

מדוביק מפוארת

עוגת המדוביק הרוסית בגרסה שלי.
זו הפעם הראשונה שאני מכינה את העוגה הכול כך מפוארת והתוצאה לחלוטין מצדיקה את המאמץ.
נהניתי מכל רגע – וגם בני המשפחה שלי זו לגמרי עוגה ממכרת.
הבצק הנפלא שלה עשוי בטכניקה ייחודית שמזכירה הכנה של בצק רבוך והדבש בתוך הבצק מוסיף לא את הטעם הכול כך ייחודי שלה.
כדי לאזן מעט את אורך המתכון וכן את כבדות המילוי את משתמשת בתערובת של קצפת ושמנת חמוצה.
עוגה מפוארת ונפלאה.

אופן ההכנה

1. שמים בסיר בינוני מים בגובה כ-5 ס"מ ומרתיחים.
2. שמים בקערת זכוכית או נירוסטה את הביצים, הסוכר, החמאה והסילאן או הדבש. מניחים את הקערה על הסיר עם המים הרותחים, כך שתחתיתה אינה נוגע במים, ליצירת אמבט מים כפול (באן מרי). מקציפים עם מקציף ידני כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ויציב.
3. מסירים את הקערה מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות (ועד 12 שעות).
4. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
5. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים. מרדדים את אחד מחלקי הבצק על נייר אפייה לעיגול דק בעובי כ-3-4 מ"מ גדול מעט יותר מקוטר התבנית, ובעזרת התבנית עצמה קורצים ממנו עיגול מדויק. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק. במידה ונותרות לכם שאריות רבות אפשר ליצור שכבה שישית.
6. מעבירים לתבנית התנור את עיגולי הבצק, עם נייר האפייה ואופים כ-5 דקות (בתנור במוד טורבו אפשר 2-3 בסיסים יחד) עד שעיגולי הבצק מזהיבים.
7. המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, החלב ואבקת הפודינג, ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. שמים בקערה את השמנת החמוצה ו2/3 מאבקת הסוכר, ומקציפים בעזרת מקציף ידני מקציפים עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את תערובת השמנת החמוצה לקצפת, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד שנוצר קרם אחיד.
8. שמים בתבנית עיגול בצק אחד, ומורחים עליו כ 1/4 מהקרם. מניחים עליו עיגול נוסף, מורחים גם עליו רבע מהקרם, וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והקרם. מסיימים בעיגול בצק ללא קרם. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
9. לפני ההגשה, מפרידים את שולי העוגה בעזרת סכין, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים על עיגול הבצק העליון את יתרת אבקת הסוכר. מגישים.

המרכיבים

לעוגה
• 3 ביצים
• 1 כוס סוכר
• 100 גרם חמאה, מומסת
• 4 כפות (60 גרם) דבש או סילאן
• 1 כפית סודה לשתייה
• 3 כוסות (420 גרם) קמח

למלית
• 3 גביעים (600 גרם) שמנת חמוצה
• ½ 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה מתאימה להקצפה
• 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
• 1 שקית (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
• 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

גלילה לראש העמוד