מאפינס דאבל שוקולד
כ 10 יחידות
מאפינס במילוי וציפוי שוקולד
מאפינס עם מילוי וציפוי של אותו גנש אבל קצת אחרת.
מאפינס במילוי קטיפתי של גנש וציפוי של אותו גנש פשוט מוקצף.
הכי מפנק וקל להכנה לכל אירוע שרוצים להרשים.
מאפינס בהירים מתכון בסיס באתר:
https://l.michi.co.il/muffins
אופן ההכנה
1. מחממים את השמנת עד לרתיחה מלאה ויוצקים על השוקולד. מניחים כל לשתי דקות ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד וללא גושים במידה והרוטב אינו אחיד שמים על אמבט מים (סיר מתאים לגודל הקערה עם כוס מים ועל אש בינונית) את הקערה ומערבבים עד שהגושים נעלמים. מעבירים למקרר לפחות לשעתיים או עד שהמסה צוננת לגמרי.
2. מחממים תנור ל 175 מעלות. משמנים תבנית שקעים או ממלאים את השקעים בעטרות נייר במידה ורוצים מאפינס גבוה ומרשים יותר.
3. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים יחד עד שנוצרת בלילה אחידה. אני מתחילה במטרפה ידנית ומסיימת את הערבוב בלקקן. לא לערבב יותר מידי מעבר לקבלת הבלילה. אפשר כמובן במיקסר עם ראש בלון על מהירות בינונית.
4. ממלאים את השקעים עד ל 3/4 בגובה (צריך לקחת בחשבון שהמאפינס עוד תופחים). אופים כ 25 דקות או עד שהמאפינס יציב למגע. מצננים כ 30 דקות לפני קירור או 20 דקות במקרר
5. מפרידים 2/3 מהגנש ומעבירים לקערת מיקסר ועם וו בלון מקציפים כ 2 דקות או עד שמתקבל קצף יציב ולא מעבר. מוציאים מכל מאפינס בעזרת כפית חצי עיגול בצק מפני העוגה ובמרכז. ממלאים במרכז בעזרת שקית זילוף או כפית מהגנש שנשאר ולא הקצפנו.
6. ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב (או כלל צנתר שאוהבים ) במוס ומזלפים מעל למאפינס בתנועה סיבובית 2-3 מעגלים שיכסו לגמרי את הגנש על פני המאפינס ויצור פירמידה מפוארת. במידה ואין לכם שק זילוף אפשר פשוט להניח 2 כפות מהמוס בצורה סימטרית מעל.
טיפ ממיכל:
למתכון פרווה אפשר להחליף את השמנת לשמנת צמחית להקצפה.
המרכיבים
• 2/3 2 קמח (370 גרם) – אם משתמשים בקמח תופח מומלץ להוסיף 1/3 כפית אבקת אפייה
• 1 כפת גדושה אבקת אפייה
• 1 כוס סוכר (200 גרם)
• 1/2 כוס שמן שאוהבים (120 מ"ל)
• 2 כפיות תמצית וניל איכותית או 1 כפית של פנים מקל הווניל
• 3/4 כוס חלב צמחי או רגיל
למילוי
• 375 מ"לשמנת להקצפה
• 180 גרם שוקולד צ'יפס או טבלאות שוקולד מריר חתוכות גס
• סוכריות לקישוט – אם רוצים