מאפינס ב5 טעמים
14-16 יחידות
מאפינס ללא מיקסר
מתאים מאוד להכנה יחד עם ילדים, פעילות נפלאה לציון תחילת הלימודים.
מאפניס ב5 מרכיבים וללא מיקסר.
מאפינס- עוגה בחושה איכותית שנאפית בתבניות אישיות .האפייה האישית הופכת אותה למפנקת ואלגנטית .
ממליצה על מתכון בסיס אחד וחמישה טעמים נפלאים.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומשמנים את תבניות המאפינס.
2. שמים את הביצים והסוכר בקערה וטורפים (אפשר לעשות זאת גם בקערת המערבל). מוסיפים בהדרגה את החמאה או השמן.
3. מוסיפים כשליש מהקמח ושליש מהשמנת החמוצה ומערבבים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים וטורפים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים תוספות או משאירים ללא טעם.
4. אופים 15-12 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים מעט ויציבים למגע. מוציאים, מצננים ומגישים.
מאפינס אוכמניות ושוקולד לבן:
מערבבים לתוך העיסה 100 גרם שוקולד צ'יפס לבן ו־200 גרם אוכמניות קפואות שהופשרו וסוננו.
מאפינס גרנולה וחמוציות:
חצי כוס (75 גרם) חמוציות
150 גרם גרנולה
מוסיפים לבלילה (אפשר להשאיר 3 כפות גרנולה לקישוט) ומערבבים.
מאפינס שיש:
מחלקים את בלילת המאפינס לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים 2 כפות אבקת קקאו ו־50 גרם שוקולד צ'יפס מריר. יוצקים לשקעים משתי העיסות ובעזרת מזלג יוצרים־מערבבים אותן לדוגמת שיש.
בננה ואגוזי מלך קלויים:
מערבבים 1 בננה חתוכה לקוביות עם 1 כף סוכר חום. מוסיפים לבלילה, מוסיפים גם 100 גרם אגוזי מלך קלויים וחתוכים גס ומערבבים בתנועות קיפול.
הכי לילדים: מאפינס עם עדשים
מוסיפים בלילה 100 גרם סוכריות עדשים צבעוניות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות .
טיפ ממיכל:
אפשר להכין מתכון בסיס אחד ולחלק לשנים ולהכין שני חצאי תוספות טעמים. ממש המון אפשרויות על מתכון הבסיס וכמובן שאפשר להכפיל את המתכון מראש!!