בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה שמרים אישי עם גבינה ודובדבנים

כ 14 יחידות

מאפה שמרים במילוי מסקרפונה מפנק

טריק מושלם למאפה אישי מלא בטעם.
למי שלא אוהב קיפולים מסובכים, את המאפה הזה כל אחד יכול להכין.
בצק שמרים רך במילוי גבינת מסקרפונה וניל מפנקת עם דובדבנים מושלמים במרכז!
הכי מנחם ומפנק לנפש
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק ( שימו לב שהמלח והשמרים לא יגעו האחד בשני)ולשים 10 דקות במהירות נמוכה. עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מכסים היטב בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי המילוי עד שנוצר מילוי אחיד. מומלץ עם מטרפה.
  3. מחלקים את הבצק ל 14 כדורים ( כ 65 גרם לכל כדור). יוצאים על משטח כדור ומעבירים לתבנית מרופדות בנייר אפייה וברווחים של כ 4 ס"מ. פוחסים מעט את הכדור לדיסקית שטוחה. בעזרת כוס קטנה מעט מקומחת או משומנת יוצרים במרכז הדיסקית שקע ע״י לחיצה חזקה של הכוס לבסיס התבנית. מניחים בכל שקע כך מהמילוי בעזרת שקית זילוף או כף. מעל למילוי מניחים דובדבן או שנים. מפזרים מעט סוכר מעל לדובדבנים. מתפיחים 10 דקות בלבד.
  4. מחממים את התנור ל165 טורבו .
  5. מברישים את המאפים בביצה. אופים 15 דקות או עד שהמאפה מזהיב מעט בצדדים.
  6. מפזרים מעל למאפים אבקת סוכר. מצננים מעט ומגישים.

טיפ ממיכל:

אפשר להניח במרכז המאפה כל פרי שאוהבים.

המרכיבים

לבצק

  • 500 גר’ קמח (מומלץ קמח לחם) 1/2 3 כוסות + כף
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • קורט מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים או 1 כף גדושה טריים
  • 2 ביצים
  • 100 גר’ חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
  • 200 מ”ל חלב או מים

למילוי

  • חבילה גבינת מסקפונה או גבינת שמנת לא מלוחה (250 גרם)
  • כפות גדושות אבקת אינסטנט וניל פודינג (כ 50 גרם)
  • 1 חבילה סוכר וניל

 

  • 1 כוס דובדבנים קפואים
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • 2 כפות סוכר
  • כפות אבקת סוכר לקישוט
גלילה לראש העמוד