בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה גבינה אישי עם טריק

12-14

מאפה גבינה פתוח מושלם

טריק מושלם למאפה אישי גבינה עם המון מילוי.
גביניות פתוחות עם מילוי גבינה מטורף שמקפיאים
ויוצרים את המאפה בקלות ע״י לחיצה.
הכי מנחם ומפנק

אופן ההכנה

  1. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק ( שימו לב שהמלח והשמרים לא יגעו האחד בשני) לשים יחד כ 12 דקות במהירות נמוכה. עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מכסים היטב בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי המילוי עד שנוצר מילוי אחיד. מומלץ עם מטרפה. מעבירים לתבנית סיליקון עם חורי מאפינס קטנים או עטרות נייר קטנות (מומלץ 2 יחד כדי לשמור על יציבות). ממלאים כמעט לגמרי ומעבירים למקפיא ל 3 שעות או עד שקופאים לגמרי!!
  3. מחממים תנור ל 165 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.
  4. מחלקים את הבצק ל 14 כדורים ( כ 55 גרם לכל כדור). יוצרים על משטח כדור ומעבירים לתבנית מרופדות בנייר אפייה וברווחים של כ 4 ס״מ . בעזרת ידיים מקומחות מהדקים את הכדור ויוצרים דסקית בקוטר גדול יותר מקוטר המילוי בכ 2 ס״מ ודוחסים היטב. מניחים מעל את המילוי הקפוא כאשר הבסיס הרחב מונח במרכז הבצק ולוחצי\ים היטב וחזק לבסיס. מומלץ לעשות זאת שוב לפני שמכניסים לתנור. מברישים בביצה טרופה את הבצק בשולים. אופים  כ 20 דקות או עד שהמאפה מזהיב מעט בצדדים.
  5. במיקרוגל בקערה קטנה מחממים סוכר ומים בפולסים של חצי דקה עד שהסוכר נמס לגמרי.
  6. לקומפוט: בסיר קטן מחממים פירות, מים וסוכר ומביאים לרתיחה קלה תוך כדי ערבוב. בקערה קטנטנה מערבבים 2 כפות מהנוזל החם של הפירות עם קורנפלור עד שהגושים נעלמים ומחזירים לסיר. ממשיכים לחמם עד שמגיע לרתיחה קלה ומסמיך מעט.
  7. מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים עם סירופ סוכר ומגישים עם פירות.

טיפ ממיכל:

הגביניות מלאות בגבינה ולפעמים זה מעט יוצא מהבצק על אף ההקפאה וזה עדין מופלא וטעים. אם חשוב לכם שהמילוי לא יגלוש בכלל השולים של הבצק יחסית למילוי צריכים להיות כ 2 ס"מ בכל ההקיף

המרכיבים

לבצק

  • 400 גר’ קמח (מומלץ קמח לחם) 3 כוסות  פחות כף גדושה
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • קורט מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים או 1 כף גדושה טריים
  • 1 ביצה L
  • 80 גר’ חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
  • 180 מ”ל חלב או מים (3/4 כוס)

למילוי

  • מיכל גבינת לבנה מומלץ 9% (250 גרם)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1/2 חבילה אבקת אינסטנט וניל פודינג (כ 50 גרם)
  • 1 כף גדושה קורנפלור ( 20 גרם)
  • כפות אבקת סוכר

 

  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • לסירופ סוכר: 3 כפות סוכר 4 כפות מים

לקומפוט

  • 1/2 1 כוסות פירות אדומים קפואים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף קורנפלור
גלילה לראש העמוד