בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה אלים עם אספרגוס

ל כ 12 יחידות

מאפה אלים מיוחד

אספרגוס אפוי מושלם במאפה אלים אישי.
זו דרך נפלאה וצבעונית להגיש את מאפה האלים עם הדבש מעל…
מתכון נפלא לאירוח בחג השבועות.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים מהאספרגוסים את הרבע התחתון ( זה החלק העצי והפחות אכיל). חותכים את גבינת הפטה ל12 מלבנים.
  3. מקפלים את הדף לשלוש כך שיוצר מלבן באורך של לפחות 15 ס״מ ורוחב של כ 6 ס״מ מברישים קלות בשמן זית בין השכבות. בצד הצר של הבצק מניחים פיסת גבינת פטה ואספרגוס כך שיבלוט משני הצדדים ומגלגלים וחוזרים על הפעולה.
  4. מניחים על התבנית מברישים את קצוות האספרגוס בשמן זית. מברישים את הבצק בשמן זית או ביצה ומקשטים מעל בשומשום.
  5. אופים כ 15 דקות או עד שהבצק הזהיב. מגישים חם עם דבש מעל.

המרכיבים

  • 12 דפי פילו קטנים או 6 גדולים
  • 250 גרם גבינת פטה שאוהבים
  • 12 יחידות אספרגוס טרי ולא חלוט
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 ביצה להברשה (אם רוצים)
  • 1/3 כוס דבש
  • לקישוט: 3 כפות שומשום
גלילה לראש העמוד