בלוג האוכל המומלץ michi

לחמניות עננים רכות במיוחד

6 לחמניות גדולות

לחמניות קשר עם מרכיב סודי

לחמניות עננים עם מרכיב סודי
הרשת מוצפת בלחמניות לבית הספר.
אז אם אין לי חידוש במתכון אני לא מעלה!!!
לחמניות מדהימות לכריך בית הספר.
יש במתכון מרכיב סודי שמוסיף רכות ללחמניות ומשביח את ההתפחה.
הילדים יתמוגגו ממש, מבטיחה.
קשירה קלה ומעט שונה ( שימו לב בסרטון)
הלחמניות אפויות בתבנית אחת ובצמוד, זה מוסיף ללחות הפנימית והרכות.
סרטון ממש כאן למטה בעמוד ועל הדרך תעקבו אחרי גם באינסטגרם לעוד סרטוני הדרכה.
סרטון הדרכה כאן למטה בעמוד!!

אופן ההכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים קמח, חלב, שמרים, סוכר, ביצה ומתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את המלח. לשים כ 8 דקות. הבצק יוצא מעט דחוס ( הפירה יוסיף לנו עוד לחות מאוחר יותר). אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
  2. מוסיפים בהדרגה את החמאה ולשים כ 5 דקות או עד שהיא נטמעת לגמרי בבצק.
  3. ממחים את תפוח האדמה ומוסיפים לבצק ולשים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק לח מידי למגע מוסיפים עוד כף קמח.
  4. מתפיחים  את הבצק מכוסה כשעה או עד שמכפיל את נפחו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל6 כדורים שווים. מגלגלים את הכדור לגלילה ארוכה. באורך 20-25 ס״מ. יוצרים  צורת קשר ומחברים את שתי קצוות הקשר מתחת לחמנייה. מניחים בתבנית ברווח של כ 3 ס״מ האחד מהשני ( הכוונה שיתחברו באפייה).
  6. מחממים תנור ל190 מעלות.
  7. מתפיחים כ 50 דקות או עד שמכפיל את נפחו. מברישים בביצה ואופים כ 20 דקות או עד שמזהיב.

המרכיבים

  • 320 גרם קמח לחם( 1/3 2 כוסות)
  • 1 ביצה m
  • 140 מ״ל חלב ( 1/2 כוס+ 2 כפות)
  • 1כפית שמרים יבשים
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 תפוח אדמה בינוני קלוף ומבושל לגמרי ( 130 גרם)
  • 1 ביצה טרופה להברשה
גלילה לראש העמוד