לחמניות באגט
20
לחמניות קריספיות
הכינו את בצק הבאגט המושלם בקלות ותיהנו ממאפה פריך במיוחד שיתפצל ללחמניות אישיות, קריספיות וממכרות! כל מה שצריך זה בצק פשוט ומספריים, ותוך זמן קצר תסיימו עם מאפה שיגרום לכולם להתלהב.
💡 טיפים להצלחה:
✨ רוצים טעם עמוק ומעט חמוץ? תנו לבצק לתפוח כל הלילה במקרר.
✨ כדי לקבל לחמניות קלילות ואווריריות, תנו להן לתפוח במשך שעה עד שעה וחצי בהתפחה השנייה – זה שווה את ההמתנה!
נסו את זה עכשיו ותכינו את המשפחה והחברים למאפה שלא ישכחו!
סרטון ממש כאן בעמוד לטריק עם המספרים.
💡 טיפים להצלחה:
✨ רוצים טעם עמוק ומעט חמוץ? תנו לבצק לתפוח כל הלילה במקרר.
✨ כדי לקבל לחמניות קלילות ואווריריות, תנו להן לתפוח במשך שעה עד שעה וחצי בהתפחה השנייה – זה שווה את ההמתנה!
נסו את זה עכשיו ותכינו את המשפחה והחברים למאפה שלא ישכחו!
סרטון ממש כאן בעמוד לטריק עם המספרים.
אופן ההכנה
- למיקסר עם וו לישה מכניסים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח. לשים כ 3 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה עוד 9 דקות. הבצק צריך להיות נוח לעבודה וגמיש ( אם הבצק רך מידי אפשר להוסיף מעט קמח). מתפיחים את הבצק מכוסה עד שהוא מכפיל את נפחו כשעה או לילה במקרר.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ויוצרים מכל חלק ע״י תפיחות קלות צורת אליפסה באורך כ 20 ס״מ. מקפלים את הבצק משתי הקצוות למרכז ומהדקים ושוב מקפלים ומהדקים . לוחצים ומגלגלים את הקצוות ליצירת צורה צרה של באגט בקצוות ומגלגלים במרכז מעט כדי ליצור גלילה באורך התבנית. מעבירים לתבנית ומפזרים מעל קמח לקישוט, מומלץ עם מסננת
- חותכים את הבאגט באלכסון בעזרת מספרים כמעט עד הבסיס ברוחב כ- 5 ס״מ ומסיטים כל לחמנייה לצד והבאה לצד השני.
- מחממים תנור ל250 מעלות טורבו .
- מתפיחים כשעה או עד שרואים שזה כמעט הכפיל את נפחו
- . אופים כ 18 דקות או עד שמזהיב מאוד.
המרכיבים
- 1/2 קילו קמח לחם
- 2 כוסות מים ו 3 כפות ( 310 מ״ ל)
- 1 כפית גדושה שמרים יבשים
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית שמן זית
- מעט קמח לקישוט