בלוג האוכל המומלץ michi

לחמניות אגוזי מלך כמו במאפייה

40-45 יחידות

לחמניות עם אגוזים מקמח מלא

השילוב בין קמח מלא לאגוזי מלך הוא פשוט שילוב משמיים.

בצק ללחמניות מופלאות שמבוססות על סטרטר יום לפני (או בשפה המקצועית ה"פוליש") ומעט שמרים.
הטריק לנראות היא ליצור גלילה ארוכה אותה טובלים בקמח מלא וגוזרים עם מספריים לפיסות ברוחב כ 5 ס"מ.
לחמניות מושלמות למילוי מלוח ומתוק, במיוחד עם ריבה משובחת.
פשוט לחמניות נדירות.

אופן ההכנה

  1. לסטרטר: מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ובעזרת וו לישה לשים 10 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל12 ועד 30 שעות.
  2. למחרת: במיקסר מכניסים את כל חומרי הלחם (מלבד המלח) כולל הסטרטר מיום האתמול ולשים כ 2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש כ 7 דקות או עד שהבצק גמיש למגע. בודקים את הבצק במידה והוא קשה מידי מוסיפים מעט מים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ועד שעתיים או עד שמכפיל את נפחו.
  3. ליצירת הלחמניות: מחממים את התנור לחום גבוה 240 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר. מוציאים מהבצק את האוויר ע"י טפיחות. מחלקים את הבצק ל4-5 חלקים זהים ויוצרים מהם מלבים באורך כ 25 ס"מ ורוחב של 15 ס"מ. מקפלים את הקצוות הרחבות ולמרכז הבצק, מהדקים מגלגלים לגלילה ארוכה בקוטר כ 3.5 ס"מ ואורך כ 30-35 ס"מ.
  4. בקערה שטוחה וארוכה מפזרים מעט קמח. טובלים את פני הכיכר בקמח ומניחים  את הגלילה על משטח העבודה. בעזרת מספריים חותכים פיסות באורך כ5 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת. מתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו ממש חשוב שיכפיל את נפחו על מנת שלא נקבל לחמנייה דחוסה (לפעמים זה לוקח יותר משעה). שופכים בתחתית התנור (מומלץ על תבנית) 1/2 כוס מים ואופים 12-15 דקות או עד שמזהיב.
  5. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ10 דקות לפני שחותכים. נשמר כיומיים בטמפרטורת החדר .

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הקמח המלא בכוסמין ולהפך ולהשיר את הלחמניות כשילוב בין 2 קמחים בלבד.

המרכיבים

סטרטר יום לפני

  • 300 גר' קמח לבן
  • 5 גר' שמרים יבשים (או 15טריים)
  • 200 מ"ל מים

ללחם

  • 1/2 ק"ג קמח לבן(מומלץ קמח יעודי ללחם)
  • 200 גרם קמח מלא
  • 200 גר' קמח כוסמין מלא
  • 25 גר' מלח
  • 500-550 מ"ל מים
  • 150 גר' אגוזי מלך
  • 100 גר' קמח לטבילת הגלילות (מומלץ מלא אך אפשר גם לבן)

 

 

גלילה לראש העמוד