בלוג האוכל המומלץ michi

לחם שום וגבינה מפותל

אינגליש קייק באורך כ 30-35 ס"מ

לחם עשבי תיבול ממכר

במקרר שלי נחו להם בשלווה 5 סוגי גבינות מגוררות שאריות מהחג.
הרעיון התבשל לו בין מוצאי החג ליום ראשון.
הרעיון היה ליצוא לחם לא פחות ממושלם בדומה ללחם תלישה רק עוד יותר טעים ומלא בטעמים עמוקים.
שילוב של קרפינס מלוח וקובנה.
צורה מתפתלת ויפיפייה שקל להכין והכי קל לאכול או לתלוש בקלות.
סרטון הדרכה נהדר ממש כאן בעמוד למטה.

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ולשים לאט כדקה. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש במהירות איטית עוד 9 דקות, לבצק אחיד ואלסטי. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי המילוי מלבד הגבינה.
  3. משמנים תבנית אינגליש קייק ומצפים את הבסיס בנייר אפייה.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן ארוך ברוחב 11-14 ס"מ. ועובי של כ 0.3 מ"מ. מורחים מחצית מהבצק לאורכו בחמאה המתובלת (משאירים 2 כפות בצד לסוף). מפזרים מעל לחמאה את הגבינה ומקפלים. מרדדים מעט ובזהירות את הבצק המקופל לאורכו. מפתלים את הבצק לצורת אקורדיון ומעבירים לתבנית כאשר צורת הפיתול כלפי מעלה. מניחים להתפחה כשעה או עד הבצק מכפיל את נפחו וממלא את התבנית. מברישים בביצה טרופה.
  5. מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
  6. אופים כ-30 דקות, עד שהכיכר מזהיבה. ממיסים את החמאה המתובלת במיקרו מוציאים ומברישים בחמאה מתובלת מעל ומגישים.

טיפ ממיכל:

1. אפשר להכין בלי הגבינות, ממש יוצא מאוד דומה לקובנה רק פחות עבוה והמון טעם מעשבי התיבול.
2. מתאימים את אורך התבנית לפני האקורדיון ולוקחים בחשבון את ההתפחה.

המרכיבים

  • 3 כוסות קמח מומלץ קמח לחם או קמח פיצה (420 גרם)
  • 1 כפית שמרים יבשים או 1 כף גדושה שמרים טריים
  • 1 כף סוכר(10 גרם)
  • 1 כוס מים + 1 כף מים(250 מ"ל)
  • 20גרם חמאה, מומסת אפשר להחליף למרגרינה או שמן
  • 1 כפית מלח (5 גרם)

 

  • 1 ביצה טרופה להברשה

למילוי

  • 120 גרם חמאה רכה מאוד
  • 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (רוזמרין, טימין, אורגנו, מרווה – מה שאוהבים)
  • 2 שיני שום מגוררות או כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת מהסוג שאוהבים או שנשאר במקרר

 

גלילה לראש העמוד