בלוג האוכל המומלץ michi

לזניה קלאסית מהירה

לתבנית אובלית / מלבנית/ אינגליש קייק ארוך
4-5 סועדים

פשוט לזניה

עוד מתכון מושלם לחופש הגדול ולהכנה עם הילדים בבית.
עבורי עלי הלזניה ללא בישול מוקדם עשו מהפכה בתפריט הביתי.
את הלזניה אני מכינה בכמה דקות ומשקיע מעט יותר במילוי.
לזניה קלאסית עם גבינה או פשוט לזניה.
אותה הכי אוהבים ואני מכינה פעמים רבות בגלל קלות ונוחות ההכנה.
העלים והרוטב הם מוכנים ממש קיצור דרך עבורי.
בבשמל אני משקיעה, מכינה אותו לגמרי כמו שצריך רק יותר נוזלי על מנת שיבשל לגמרי את עלי הלזניה בהתאמה לעלים ללא הבישול המוקדם.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

1. לבשמל: בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים שמנת, חלב ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה (כדי למנוע גושים). כשהרוטב מסמיך מורידים מהאש. מוסיפים גבינה מערבבים קלות ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מצננים בטמפרטורת החדר.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות).
3. יוצקים לבסיס תבנית אפייה 3 כפות בשמל ומסדרים מעל את עלי הפסטה כך שיכסו הכול. מורחים מצקת וחצי מרוטב הבשמל ומצקת קטנה מרוטב העגבניות מעל באופן אחיד.חוזרים על הפעולה פעמים (עוד שתי שכבות) ולבסוף כיסוי עלי לזניה אחרון. מעליו יוצקים יחד בשמל ורוטב עגבניות שנותר (אפילו אם זה יחסית מעט) מפזרים מוצרלה מגוררת מעל. מכסים בנייר אלומיניום (אפשר עם נייר אפייה מתחת) אופים כ 20 דקות מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 15 דקות או עד שמזהי. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להוסיף בין השכבות ירקות מוקפצים או מאודים רכים לגיוון: פטריות, בטטה, קישוא…..

לזניה קלאסית מהירה

המרכיבים

2 חבילה עלי לזניה ללא בישול מהסוג שאוהבים

• 1/2 1 מכלי רוטב עגבניות מוכן שאוהבים (600 מ"ל)

• לבשמל
• 70 גר' קמח 1/2 כוס
• 70 גר' חמאה
• 1 מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (250 מ"ל)
• 1/2 1 כוסות חלב (360 מ"ל)
• 50 גרם גבינה צהובה מגוררת מהסוג שאוהבים (חצי כוס)
• 1/2 כפית אגוז מוסקט

• להקרמה
• 70 גר' גבינת מוצרלה מגוררת או גבינה צהובה (2/3 כוס)

גלילה לראש העמוד