בלוג האוכל המומלץ michi

כנפיים מושלמות על הגריל

4-5 סועדים

כנפיים צרובות בשתי שכבות

כנפיים לוהטות — על הגריל🔥
זה בדיוק המתכון שתרצו להכין בקיץ.

מתחילים עם ראב תבלינים ואז מגיע הרוטב — סמיך, מתקתק-חרפרף, שנשאר גם לטבילה בצד.
הגריל עושה את כל הקסם: עור פריך ובשר עסיסי בטירוף.

סרטון הכנה ממש כאן בעמוד

פרסם בשיתוף weber israel

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי הראב וטובלים את הכנפיים משני הכיוונים כך שיכוסו לגמרי בתבלינים. מחממים את הגריל ל 170 מעלות ( כ 5-7 דקות).
  2. מניחים את הכנפיים וצולים אותם בכל צד כ 8-10 דקות עם מכסה סגור. עד שהכנפיים מזהיבות.
  3. בסיר בינוני מחממים את מרכיבים הרוטב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל כ 2-3 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  4. מורחים את הכנפיים ברוטב כשהן על הגריל וסוגרים את  מכסה הגריל וממשיכים לצרוב כ 4-5 דקות או עד שהרוטב מתייצב על הכנפיים. טובלים את הכנפיים החמות ברוטב שנותר ונהנים.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם בתנור אבל חשוב לי לומר שזה מושלם על הגריל

המרכיבים

  • 1 ק״ג כנפיים
  • 1 כף שום גבישי
  • 2 כפות פפריקה
  • 2 כפות סוכר חום
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית שום שחור

 

לרוטב

  • 3/4 כוס דבש
  • 2 כפות רוטב ברבקיו
  • 1 כף גדושה קטשופ
  • 1כפית סרירצ׳ה ( אם רוצים)
  • 2 כפיות ריבת משמשים
  • 1/4 כוס מים

 

גלילה לראש העמוד