בלוג האוכל המומלץ michi

כופתאות משמשים

ל 8-10 יחידות

כופתאות גבינה במילוי משמשים

אל תפספסו – עונת המשמשים היא יחסית קצרה( חודשים וחצי)
זה מתכון מושלם למשמשים בשלים.
לא משנה איך קוראים להם גומבוץ, כופתאות או מרילנקנודל – זה מעדן.
גם אם לא גדלתם עליהם, תנסו, זה מוכן בכמה דקות ועל בסיס של גבינה לבנה!!!

אופן ההכנה

  1. מגלענים בעדינות את המשמשים (משתדלים להשאיר שלמים) . מערבבים עם סוכר חום.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הבצק בעזרת כף עץ או מטרפה עד שנוצר בצק רך ואחיד. מוציאים אל משטח מקומח מאוד ויוצרים גליל ארוך ורחב. מחלקים את הגליל ל 8-10 חלקים (תלוי בגודל המשמשים).
  3. מרתיחים סיר גדול עם כשלושה ליטר מים.יוצרים מעל פיסת בצק דסקית שטוחה ועוטפים בה את המשמש ומגלגלים לכדור. מוסיפים מעט קמח במידה והבצק רך מידי.
  4. מבשלים את הכופתאות במים רותחים כ 15 דקות. מוציאים למגש.
  5. בשלב הזה אפשר לאחסן את הכופתאות בכלי אטום במקרר ולחמם מעט במיקרוגל לפני הגשה.
  6. במחבת גדולה ממיסים חמאה ומוסיפים את פרורי הלחם ומטגנים קלות עד שמזהיבים מעט. מוסיפים את הכופתאות החמימות ומגלגלים בפרורים. מגישים חמים עם אבקת סוכר מעל.

טיפ ממיכל:

1ץאפשר כמובן להחליף את המשמשים בשזיפים או תותים בעונה.
2. סבתא פנינה הייתה מחממת כ 60 גרם חמאה וקצת מחממת את הכופתאות בחמאה ומגישה עם סוכר שעירבבה עם קינמון (במקום פרורי הלחם)

המרכיבים

  • 10 משמשים ( מומלץ קטנים ובשלים)
  • 2 כפות סוכר חום
  • לבצק
  • 250 גרם גבינה לבנה ( מומלץ 9%)
  • 60 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח ( 140 גרם) + 1/3 כוס לרידוד
  • 3 כפות סוכר או 3 חבילות סוכר וניל

 

  • להגשה: 4 כפות חמאה ו 6 כפות פרורי לחם, 50 גרם אבקת סוכר
גלילה לראש העמוד