כופתאות משמשים
ל 8-10 יחידות
כופתאות גבינה במילוי משמשים
אל תפספסו – עונת המשמשים היא יחסית קצרה( חודשים וחצי)
זה מתכון מושלם למשמשים בשלים.
לא משנה איך קוראים להם גומבוץ, כופתאות או מרילנקנודל – זה מעדן.
גם אם לא גדלתם עליהם, תנסו, זה מוכן בכמה דקות ועל בסיס של גבינה לבנה!!!
זה מתכון מושלם למשמשים בשלים.
לא משנה איך קוראים להם גומבוץ, כופתאות או מרילנקנודל – זה מעדן.
גם אם לא גדלתם עליהם, תנסו, זה מוכן בכמה דקות ועל בסיס של גבינה לבנה!!!
אופן ההכנה
- מגלענים בעדינות את המשמשים (משתדלים להשאיר שלמים) . מערבבים עם סוכר חום.
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק בעזרת כף עץ או מטרפה עד שנוצר בצק רך ואחיד. מוציאים אל משטח מקומח מאוד ויוצרים גליל ארוך ורחב. מחלקים את הגליל ל 8-10 חלקים (תלוי בגודל המשמשים).
- מרתיחים סיר גדול עם כשלושה ליטר מים.יוצרים מעל פיסת בצק דסקית שטוחה ועוטפים בה את המשמש ומגלגלים לכדור. מוסיפים מעט קמח במידה והבצק רך מידי.
- מבשלים את הכופתאות במים רותחים כ 15 דקות. מוציאים למגש.
- בשלב הזה אפשר לאחסן את הכופתאות בכלי אטום במקרר ולחמם מעט במיקרוגל לפני הגשה.
- במחבת גדולה ממיסים חמאה ומוסיפים את פרורי הלחם ומטגנים קלות עד שמזהיבים מעט. מוסיפים את הכופתאות החמימות ומגלגלים בפרורים. מגישים חמים עם אבקת סוכר מעל.
טיפ ממיכל:
1ץאפשר כמובן להחליף את המשמשים בשזיפים או תותים בעונה.
2. סבתא פנינה הייתה מחממת כ 60 גרם חמאה וקצת מחממת את הכופתאות בחמאה ומגישה עם סוכר שעירבבה עם קינמון (במקום פרורי הלחם)
המרכיבים
- 10 משמשים ( מומלץ קטנים ובשלים)
- 2 כפות סוכר חום
- לבצק
- 250 גרם גבינה לבנה ( מומלץ 9%)
- 60 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח ( 140 גרם) + 1/3 כוס לרידוד
- 3 כפות סוכר או 3 חבילות סוכר וניל
- להגשה: 4 כפות חמאה ו 6 כפות פרורי לחם, 50 גרם אבקת סוכר