בלוג האוכל המומלץ michi

טראפלס בניחוח הל

כ 30 יחידות

טרפלס שוקולד והל

טראפלס על שם פטריית הכמהין המופלאה כך גם תענוג השוקולד הזה, ריכוז טעמים מטורף בביס קטן!
נקרא על שם הפטרייה בעיקר בגלל הדמיון החיצוני! אבל הכי בשל הטעם המדויק והחזק.
טראפלס שוקולד מריר בטעם הל הוא שילוב מפתיע ומומלץ.
מרגיש כמו קפה שחור עדין במיוחד.
ביס קטן של רכות נפלאה.
כשעובדים בעסק מזון שמיצר מאות ואלפי יחידות כאלו עובדים בשיטת זילוף מהירה שמייצרת את הפטיפור המופלא הזה בכמה דקות בלי ללכלך ולטרוח על הכדור המושלם.
בסוף הוא נראה ומזכיר קצת את הנשיקות של שוקולד הרשי האמריקאי רק הרבה יותר "גורמה".
תמיד אצלי במקפיא לכל מקרה שאורחים יפתיעו.
סרטון הכנה מלא ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מניחים יחד שוקולד וחמאה. בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה והל לרתיחה מלאה מרתיחים כשתי דקות. מורידים מהאש מעבירים דרך מסננת יש לקערת השוקולד מערבבים מעט כך שהשמנת  תכסה את השוקולד. לאחר דקה מנוחה ממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי (במידה ונשארו גושים מעבירים לאמבט מים ומערבבים עד שהשוקולד נמס). מעבירים לכלי סגור ומצננים לפחות 20 דקות במקרר או עד שהשוקולד מתייצב מעט בצדדים.
  2. מכינים תבנית עם נייר אפייה או פרגמנט. יוצרים מהמסה כדורים קטנים בקוטר כ 1 ס"מ או בשיטה מהירה יותר בעזרת שקית זילוף (בעלת ראש רחב)ועגול מזלפים כדורים קטנים . מעבירים למקפיא לשעה.
  3. להרכבה: מגלגלים בקקאו בעדינות (חוזרים על הפעולה עד שמסיימים לצפות את הטראפלס). נשמר כשבועיים במקרר או כחודשיים במקפיא.

 

טיפ ממיכל:

אפשר ללא ההל ואו להוסיף לתערובת השוקולד שהומסה 3-4 כפות קוניאק/ ברנדי.
סרטון הכנה של כל השלבים ממש כאן בעמוד!!

טרפלס בניחוח הל

המרכיבים

  • 200 גר' שוקולד מריר חתוך קטן יחסית
  • 90 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 מיכל)
  • 60 גר'  חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 6-7  תרמילי הל חצויים
  • 100 גר' קקאו משובח
גלילה לראש העמוד