בלוג האוכל המומלץ michi

טירמיסו דובדבנים

מלבנית בגודל בינוני

קינוח שכבות בטעמי היער השחור

טירמיסו מיוחד בשילוב של מתיקות נעימה עם חמיצות עדינה מהדובדבנים.
טירמיסו חלומי בטעמי היער השחור וקצת אחרת.
כמה דקות ויש לכם קינוח בשכבות.

טירמיסו שמכינים עם דובדבנים בצנצנת ( הכי פשוטים וזמינים) ומשתמשים בנוזלי הפרי לטבילת הבשקוטים.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד גבינה ושמנת עם אבקת סוכר והפודינג כ2-3 דקות במהירות גבוה כד שנוצרת רצפת יציבה.מניחים בצד.
  2. מסננים את נוזל הדובדבנים לקערה בינונית. את הדובדבנים מיבשים ומניחים בצד.טובלים בשקוטים כמה שניות משני הצדדים בנוזל הדובדבנים ומעבירים לתבנית בצפיפות עד שמכסה כמעט לגמרי את הבסיס. מפזרים מעל חצי מהדובדבנים ומעל חצי מהקצפת ומישרים באופן אחיד שיכסה את הבשקוטים והדובדבנים. מניחים עוד שכבת בשקוטים טבולים במי הדובדבנים, מפזרים מעל את יתרת הדובדבנים והקצפת שנותרה. מישרים את פני הטירמיסו. מעבירים למקרר.
  3. בסיר קטן על אש נמוכה מחממים יחד שוקולד ושמנת ומערבבים עד שהגושים מעלמים. מורידים מהאש ומצננים כמה דקות. יוצקים על לקצפת ומיישרים. מומלץ לצנן במקרר לפחות שעתיים לפני

טיפ ממיכל:

1. אפשר להחליף בדובדבני אמרנה – הם מרוכזים יותר לכן 2/3 מהכמות. מומלץ לקצוץ אותם גס ואת הסירופ לדלדל במעט מים חמים.
2. הקינוח טעים יותר לאחר כמה שעות במקרר.

המרכיבים

  • כ 2/3 צנצנת דובדבנים כולל הנוזלים ( כ 450 מ״ל)
  • חבילה בשקוטים ( 200 גרם)
  • 1 חבילה גבינת מרסקפונה ( 250 גגם)
  • מיכלי שמנת להקצפה( 500 גרם)
  • 1/3 כוס אבקת סוכר ( 70 גגם)
  • כפות פודינג אינסטנט וניל
  • 120 גרם שוקולד חלב חתוך לטבליות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול או חלב (125מ״ל)
גלילה לראש העמוד