טורט מוס שוקולד ופירות יער
טורט שוקולד עם פירות יער ללא גלוטן
סוד הטעם הנפלא הוא תוספת פירות יער וחמיצות לשוקולד.
תחתית העוגה מורכבת מקמח שקדים ושוקולד מריר.
בטורט המופלא הזה מתיקות פוגשת חמיצות נעימה.
טורט נדיר בטעמו במיוחד לפסח.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). משמנים את התבנית קפיצית בדפנות ובבסיס.
2. בקערה בינונית מערבבים קמח שקדים, שוקולד ואבקת סוכר. בקערת מיקסר מקציפים חלמונים עם חצי מהסוכר עד שהופכים יציבים ובהירים יותר. מקפלים לתוך הקצף את תערובת השוקולד .בקערת מיקסר במהירות גבוה מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים הסוכר. ממשיכים להקציף כחצי דקה. מקפלים את החלבונים לתוך תערובת החלמונים. מעבירים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור לכ 25 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מעבירים מקרר לצינון.
3. למוס: בסיר בינוני מבשלים שמנת ושוקולד עד שהשוקולד נמס. מעבירים לשעה למקפיא או 4 שעות למקרר (עד שהתערובת קרה מאוד). במעבד מזון טוחנים פירות אדומים עם שקית סוכר וניל ומים. בקערת מיקסר מקציפים את תערוב בשוקולד המקוררת למוס כמעט יציב כ 2 דקות. בקערה קטנה או כוס מערבבים את הג'לטין בעזרת מזלג עם המים משהים כ 2 דקות . מעבירים ל 30 שניות למיקרוגל . בודקים שאין גושים ומקפלים לתוך מוס השוקולד יחד עם הפירות האדומים הטחונים.
4. להרכבה: יוצקים את המוס מעל העוגה המצוננת.. מחליקים את פני העוגה (לצילום יצרתי בעזרת מסרק עוגות דוגמא בפני העוגה). מעבירים למקרר לפחות ל4 שעות לפני ההגשה או שמעבירים למקפיא (עד חודש) מפשירים במקרר כשעה לפני ההגשה. מקשטים בכוכבי מרנג ומגישים.
המרכיבים
• 2 כוסות שקדים טחונים (200 גרם)
• 2 חבילות אבקת סוכר (200 גרם)
• 50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק (מומלץ במעבד מזון)
• ¼ כוס סוכר
• 4 ביצים מופרדות
• למילוי
• 3 מכלי שמנת מתוקה (750 מ"ל שמנת או שמנת פרווה)
• 200 גרם שורולד מריר חתוך לקוביות
• 1 כוס פירות אדומים קפואים
• 2 כפות מים חמים
• 1/2 כוס סוכר 100 גרם
• 1 שקית סוכר וניל
• 1/3 כוס מים
• 1 שקית ג'לטין
• 100 גרם כוכבי מרנג לקישוט (אם רוצים)